Recuperant Santa Rita

Demà dijous és la festivitat de Santa Rita, que és, sobretot, patrona dels impossibles, però també dels funcionaris de l’administració local, és per això que enguany des de la Regidoria d’Esports han recuperat la seua figura per a motivar els treballadors i treballadores de l’ajuntament a jugar a bàsquet, cementiri i mocadoret. A més es realitzarà l’entrega dels premis taronja i pomelo. El 22 de maig se celebra el dia de Santa Rita (nom abreviat de Margarita). Aquesta santa va nàixer el 1381 a Roca-Porrena, molt a prop de Cascia (Itàlia). Va ser povila i concebuda quan els seus pares ja eren ancians. Amb una vida dura, es va entregar a Déu. A Santa Rita se li reconeixen diferents proteccions i ajudes. La més important és la de les causes impossibles. Moltes persones la invoquen per a demanar coses difícils d’aconseguir, ja que aquesta dona va poder tenir entre les seues mans una rosa nascuda en ple hivern. És aquest “prodigi” el que l’ha feta, alhora, protectora de les roses i les figues, i molt especialment d’aquelles persones que treballen o venen eixos productes en mercats o botigues.

Però no són aquests patronatges els que es focalitzen avui a l’Informatiu de Ràdio Pego. A l’Estat Espanyol Santa Rita també és patrona dels funcionaris de l’administració local, és a dir, els que treballen a l’ajuntament. I per a commemorar l’esdeveniment, en aquest 2008, algunes de les treballadores i treballadors del departament d’esports del consistori pegolí han decidit fomentar els esports i alhora recuperar el patronatge de Santa Rita, és per això que el dijous, 22 de maig, demà mateix, a partir de la 1 de la vesprada, al Pavelló Cobert, hi ha preparades diverses competicions com un partit de bàsquet, diverses partides de cementiri (joc més conegut com a ‘balón tiro’) i de mocadoret. Els equips que competiran estan composats, d’una banda per funcionaris, i de l’altra per polítics. Una vegada cremades unes quantes calories, es dinarà conjuntament –ja hi ha apuntades més de 50 persones-, com explicava Marian Tamarit, una de les artífex de la proposta:

Després de dinar l’expectació estarà centrada en el recompte de vots per als premis taronja i pomelo al funcionari i al polític “més simpàtics i més antipàtics” de tot l’ajuntament, explicava Tamarit.

488 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!