Recta final per al Carnestoltes de Pego 2010

Des de fa mesos la gent telefona o envia correus electrònics a l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls per a informar-se per les dates de celebració de Carnestoltes i interessant-se per allotjaments on poder quedar-se a dormir. La previsió és que al voltant de 200 autobusos s’arriben la nit de dissabte fins a Pego des de moltes zones del País Valencià. Una de les novetats d’enguany és que els autobusos que vinguen per la carretera d’Oliva seran desviats a la carretera de El Verger per a accedir directament al Polígon Industrial. A més, des de les 5 de la vesprada de dissabte no es podrà aparcar per les rodalies del Clot.
Estem a dilluns i per tant encarem la recta final per al Carnestoltes de Pego 2010. No obstant, des de fa mesos la gent va començar a interessar-se per la data de celebració del Carnestoltes de Pego 2010. Telefonades, correus electrònics i consultes a través de la pàgina web de l’Oficina de Turisme de Pego i les Valls han estat un termòmetre per saber l’interès que suscita aquesta festa fora de les fronteres pegolines. Una sola dada: més de 21.000 persones han consultat, només al mes de gener, la web www.pegoilesvalls.es per a assabentar-se de les dates de la festa més popular de Pego, comentava orgullosa la tècnica de Turisme, Mari Nieves Mayor.

El que més pregunta la gent, a banda de en quina data se celebra Carnestoltes és on es poden allotjar i com es pot arribar a Pego en transport públic, una qüestió bastant limitada per a contestar, ja que el servei de transport públic des de Pego no és massa abundant. L’opció més recomanable, segons la tècnica de Turisme, és “que cadascú interessat s’informe en el seu poble dels autobusos que s’organitzen des de distints organismes públics o privats”.

Una altra dada per mesurar la temperatura de coneixement del Carnestoltes pegolí és veure el nombre d’autobusos que, any rere any, arriben fins a Pego, una mitjana d’uns 200 autobusos arribats de moltíssimes zones del País Valencià. L’any passat, amb eixe volum de vehicles es va produir un embús a la carretera d’entrada a Pego per Oliva. Per a evitar-lo, la Regidoria de Festes, en coordinació amb la Regidoria de Trànsit han decidit “realitzar un dispositiu per a desviar els autobusos per la carretera CV-700, que és la de El Verger, perquè puguen entrar directament al Polígon Industrial” que és la zona d’aparcament prevista per als autobusos, explicava el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera.

Una altra novetat, que avançava Cabrera per a Ràdio Pego, és que es realitzarà un “rigorós control per a intentar que, des dels autobusos, no es baixen botelles de vidre”. El control el durà a terme la Policia Local junt a la Guàrdia Civil. Diversos són els motius d’aquesta nova mesura; d’una banda, que el recinte que acull el Carnestoltes de Pego, el Passeig del Clot o Michel i rodalies “no es convertisca en un macrobotelló” i de l’altra, “és pel mateix vidre, que és molt problemàtic”.

Al respecte de l’organització de la festa en sí, de les zones amb música per a ballar i passar-ho bé i amb barres per a no defallir durant tota la nit i matinada, la Regidoria de Festes ha decidit “Seguint els passos d’aquestos dos últims anys”. Així, “començarà una orquestra al Pla de la Font, Eufòria, des de les 10’30 fins a la 1’30 de la matinada. A la 1’30 començarà el passacarrers animat per diferents xarangues, algun de batucada i una xaranga del Carnestoltes de Montevideo”. El recorregut enguany és el següent: Pla de la Font, Sant Agustí, Sant Jaume, Capità Cendra, Mestre Blasco, Dénia, fins el Passeig Michel.

Una vegada arribats al Passeig Michel, la gent es trobarà dos macrodiscomòbils, una en cada punta de passeig i al centre un escenari on actuaran les orquestres, Montecarlo i Vértigo amb l’actuació en aquesta última de Leo Segarra. Apuntava el regidor de Festes que en els carrers del voltant del Passeig Michel, distints col•lectius i bars de Pego també muntaran barres amb música pròpia per a tothom que s’hi vullga acostar.

Una altra novetat que concerneix als vehicles privats, és que en aquest 2010, “a partir de les 5 de la vesprada no anem a deixar que hi haja cap vehicle estacionat en els carrers adjacents al Passeig del Clot perquè molta gent de fora ve i aparca allí i després són molts problemes a l’hora de voler eixir quan encara està tot ple de persones”. Els vehicles privats només podran estar o bé a les zones d’aparcament que estaran senyalitzades o bé a la ronda del Cementeri fins al Pérez Ramos o el Polígon Industrial on aparquen els autobusos. Mesures, totes elles, que intenten millorar l’organització del Carnestoltes als afores del Poble.

398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!