‘Reconstrucció’, a la Casa de Cultura de Pego

A les 20h, coneixerem el poemari d’Antoni Espí que va guanyar el 17é Premi de Poesia Comas Maduell de Tarragona l’any 2006.
La poesia serà protagonista a la Casa de Cultura de Pego, justament, el dia de les Llibreries. En esta ocasió serà de la mà del que expresa Antoni Espí a ‘Reconstrucció’.
Antoni Espí Cardona (Bèlgida, la Vall d’Albaida, 1956) treballa a l’IES Dr. Simarro de Xàtiva i a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València de professor de llengua i literatura catalanes. De jove va treballar al camp, a la sarga i en una pirotècnia. És un escriptor quasi clandestí: escriu d’amagat i a mitges hores. Per això només ha publicat obres de creació de gènere curt: de narrativa, la novel•la juvenil El regne d’Albaríssia (amb Joan Olivares) i el llibre de contes Niudecorbs en blanc i negre. Amb Reconstrucció, premi de poesia Ciutat de Tarragona del 2006, inicia el seu recorregut a la recerca d’una poesia d’arrel popular i autobiogràfica molt treballada formalment. També ha obtingut el premi Joan Perucho de poesia Vila d’Ascó amb El grum i la morca. És autor de nombrosos llibres de text de secundària, entre els quals ‘Vicent Andrés Estellés: cronista de records i d’esperançes’ (2013), elaborat conjuntament amb Tomàs Llopis i Isidre Crespo.

Segons el propi autor, ‘Reconstrucció’ és vital ‘perquè, en fer anys, ens adonem que, quan la vida es trastoca perquè la mort va modificant el cercle de familiars i amics –alguns de molt propers–, hem de reinventar-nos sense. I també perquè al llarg de la vida hi ha tantes i tantes petites morts, tants i tants abandonaments, tantes i tantes frustracions… que hem de fer l’esforç ètic de mantenir-nos vius i dignes, cosa que no és possible si no reconstruïm contínuament la memòria –individual i col•lectiva– com a punt de referència dels dies que han de venir “irremeiablement, com l’atzar o la mort”‘.

Tomàs Llopis serà l’encarregat de fer-nos de guia per ‘Reconstrucció’. A més, l’autor, acompanyat del grup de teatre ‘La Carassa’ interpretarà alguns dels poemes de l’obra. Tot a partir de les 20 hores a la Casa de Cultura de Pego.


613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!