Reaccions de Gelibre després de l’incendi

El col·lectiu conservacionista denúncia que a l’Atzúvia «es construïx sobre unes normes de 1981 que el mateix alcalde va elaborar» i que «es pot edificar en qualsevol lloc». Des de Gelibre lamenten que, per exemple, en la zona muntanyosa d’alt valor ecològic de l’Ombria estiga protegida en el terme municipal de la Vall de la Gallinera i no a l’Atzúvia,
El darrer incendi a l’Atzúvia ha provocat un nou enfrontament entre el grup ecologista Gelibre i l’ajuntament per questions urbanístiques. De Fet, Gelibre critica que «L’equip de govern del PP ha donat el vist i plau perquè en aquella zona, que en altres poblacions s’ha protegit, s’ha realitzat la Declaració d’Interés Comunitari(DES) perquè una empresa estrangera puga construir 24 apartaments i un hotel».

Una situació que també s’ha repetit junt amb el castell de Forna, on tampoc es pot urbanitzar i els responsables polítics del PP «han autoritzat el DES perquè es puga construir un càmping per a una empresa d’un regidor del Partit Popular». Amb estes xifres en la mà Gelibre ha demanat en nombroses ocasions la paralització de les 2.000 vivendes dels 3 PAI d’aprovació imminent; «perquè és una gran barbaritat social, cultural, ecològica i a llarg termini econòmica». Per això demanden la redacció d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana «encara que per a llavors els despropòsits actuals siguen del tot irreversibles i el patrimoni cultural i arqueològic estiga destrossat».
328 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!