Rafel Restaurant, Distinció Honorífica de Wikipaella

Esta vesprada s’entreguen a Benidorm, a la seu d’Invattur, les distincions honorífiques Wikipaella als restaurants de la província d’Alacant. Es tracta d’un reconeixement als establiments que han contribuït amb el seu treball, a dignificar la paella.
El passat dissabte, Rafel Restaurant, notificava al perfil facebook de Ràdio Pego que “estan encantats amb la Distinció Honorífica que ens han atorgat des de Wikipaella, conjuntament amb la Conselleria de Turisme, per l’elaboració del plat valencià més internacional, la paella”. Davant la notícia decidíem assabentar-nos de què és Wikipaella i la seua Distinció Honorífica. Este és el resultat.
A la web wikipaella.org s’explica que “la Wikipaella és un projecte que posa en valor la paella que entenem tota la ciutadania d’Alacant, Castelló i València. Un projecte obert a tots, on aglutinar el major sentiment sobre la paella, documentar, compartir receptes, generar sinergies entre tots els que entenem este plat com a part de la nostra cultura. Perquè si parlem de Paella, alguna cosa haurem de dir la ciutadania d’esta zona de la costa mediterrània”. Asseguren que “este projecte, com l’autèntica paella, és de tots i de ningú. En ell, restaurants i particulars podem completar una fitxa d’elaboració de les paelles que principalment representen i vertebren la nostra Comunitat Valenciana: Arròs a Banda/del Senyoret, Paella Valenciana i Paella de Conill i Caragols”, nosaltres afegiríem, entre d’altres.

L’objectiu d’esta iniciativa és doble. D’una banda “generar un mapa que reflectisca estadísticament els ingredients que s’usen en cada zona de la CV per a elaborar una autèntica Paella”, de l’altra banda, “posar en valor tots aquells restaurants de la CV on poder gaudir d’una autèntica Paella”.

El naixement es dóna ara perquè, expliquen a la web, “la recerca de treball ha obligat a molts cuiners i ciutadans a viatjar molt lluny i, han estat justament ells i elles, els ambaixadors de la cuina mediterrània els que han creat este vincle comú sobre la paella a les xarxes socials.

Per a donar-li major rellevància a la idea que representa Wikipaella, el 2013 ha estat elegit com a ‘Any internacional de la paella’. Asseguren que és un projecte espontani, altruista que apareix, principalment, a partir de les xarxes socials.
Hui, 25 de novembre, a les 19.00h., tindrà lloc a Invattur (Benidorm) l’acte en què representants de la plataforma Wikipaella faran entrega dels reconeixements als guardonats en esta ocasió, com a defensors de l’autèntica paella en la Comunitat Valenciana, amb el lliurament de la Distinció Honorífica.

Esta distinció com a ‘Restaurant d’Honor’ no té caràcter competitiu, sinó que es tracta d’un reconeixement que arribarà a mans de distints protagonistes de les tres províncies. Professionals o persones que, gràcies al seu quefer diari, a la seua presència en mitjans de comunicació i a la seua participació en fires i esdeveniments, han aconseguit que la paella tinga visibilitat i reconeixement. Amb esta distinció es vol, des de Wikipaella, animar-los a continuar treballant com a garants de la tradició i defensors de la dieta mediterrània.

Una d’eixes Distincions Honorífiques aterra al poble de Pego, reconeixent el treball diari del restaurant Rafel. En breu es podrà llegir “Aquí se servix autèntica paella”.

612 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!