Ràdio Pego torna a aconseguir la concessió de l’AVL d’ajuda al foment del valencià

La quantia en 2014 ha estat de 1.454’04 €. Enguany l’AVL compleix 10 anys concedint subvencions al foment del valencià en ràdios, revistes i diaris digitals d’àmbit local i comarcal, un total de 500.
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha distribuït en els últims deu anys 467.000 euros, repartits en més de 500 subvencions destinades a publicacions periòdiques d’àmbit local, comarcal i especialitzades, així com a emissores de ràdio i diaris digitals del territori valencià, amb el doble propòsit de garantir, en molts casos, l’existència d’estos mitjans i de fomentar el valencià com a la llengua principal.

En esta desena convocatòria d’ajudes al foment del valencià en mitjans de comunicació local i comarcal, més concretament en l’apartat de ràdios, l’emissora municipal Ràdio Pego ha tornat a rebre una de les ajudes concedides per l’AVL. En este 2014, la quantia ha estat de 1.454.04’€. La quantia màxima és de 2.000€. Per tant, es demostra que, tot i que en menor quantia que altres anys per la incorporació de programes amb títols en castellà, tot i que es locuten bilingüement, Ràdio Pego continua la seua aposta per la llengua vehicular del municipi, el valencià.

Des de la primera convocatòria de l’AVL, celebrada l’any 2005 fins a la corresponent a este exercici és notable l’augment dels percentatges de l’ús del valencià, especialment en les publicacions escrites. Enguany, més d’un huitanta per cent de les quaranta-cinc revistes admeses estan editades íntegrament en valencià, mentre que anys arrere el percentatge no superava el quaranta per cent.

El mateix cal dir de les emissores de ràdio locals, on també s’ha constatat un increment de l’ús del valencià en les respectives graelles de programació. La mitjana actual està en el huitanta-cinc per cent, si bé de les catorze estacions radiofòniques que enguany reunien els requisits de la convocatòria només cinc tenen la seua programació totalment en la nostra llengua.

En les dos últimes edicions estes ajudes també s’han ampliat als diaris digitals del nostre àmbit territorial, uns mitjans que, cada vegada més, compten amb un major nombre de lectors. En este cas, la convocatòria assenyala com a requisit essencial que la presència del valencià siga del cent per cent, i s’hi han presentat cinc publicacions digitals.

La distribució dels cinquanta mil euros de la convocatòria del 2014 s’ha fet en cada apartat atenent criteris ponderats i una distribució de punts en funció dels aspectes objecte d’avaluació. Enguany les publicacions locals, comarcals, especialitzades i tècniques han rebut 26.000€; les emissores, 16.800€, i els diaris digitals, 7.000€.
569 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!