Ràdio Pego rep a la Xarxa d’Emissores Públiques Municipals Valencianes

Aquesta mateixa vesprada representants de diferents emissores que integren la Xarxa es desplaçaran fins a Pego per a celebrar una reunió ordinària i veure, entre d’altres qüestions, l’adhesió d’altres ràdios municipals a la iniciativa. Ahir Ràdio Pego emetia al ‘Taula Oberta’ un reportatge realitzat i dirigit per Pilar Moreno, periodista d’Aldaia Ràdio, sobre ‘Com sona l’ESO’. Aquesta és una de les possibilitats que permet la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, l’intercanvi de programes, d’informació i de coneixements.

Més d’una quinzena d’emissores municipals van iniciar ara fa al voltant de 2 anys les primeres passes cap a la construcció de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes; una agrupació voluntària que es proposa per a treballar perquè els ciutadans i ciutadanes disposen d’uns mitjans de comunicació locals independents de pressions i consignes polítiques o mercantilistes, ben informats i de qualitat.

El fet d’estar dins de la Xarxa suposa la suma d’experiència, informació, creació de nous reptes i coneixement d’altres realitats properes. En cap cas entrar en un projecte de les característiques de la XEMV suposa la pèrdua d’autonomia ni de gestió de cada ràdio local que hi forma part, sinó que implica pertànyer a un teixit radiofònic que permet, ja, intercanviar programes i informació, entre moltes altres qüestions.

L’objectiu d’aquesta proposta no és altre que anar sumant, anar fent xarxa, des del prisma de dotar a la ràdio municipal d’un ens fort, per fer front a les dificultats que a les que s’enfronta cada dia. Es tracta de fer, encara més, de la ràdio local un mitjà de comunicació de referència. Que es puguen fer, des de la Xarxa activitats conjuntes per consolidar la mateixa. Que la XEMV aglutine cada dia a més emissores que naisquen o que s’incorporen altres que ja fa temps que existeixen, i que volen tenir un organisme de referència pels seus interessos.

De fet, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes va nàixer amb la clara voluntat de contribuir a la dignificació de les emissores, promoure la unitat de tots els centres de producció radiofònica que han decidit aglutinar-se de manera voluntària, afavorir el seu perfeccionament professional mitjançant cursets, debats, conferències i intercanvis i alhora impulsar iniciatives tendents a la normalització cultural i lingüística dels valencians.
529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!