Qui som

Ràdio Pego és una emissora municipal, un servei públic dissenyat per a informar, per a entretenir, però, principalment per a acompanyar els i les nostres radiooients. RàdioPego és una ràdio de poble, una ràdio de proximitat que intenta explicar tot allò que ocorre al poble, però també al seu voltant i per això inclou informació de l’Atzúbia-Forna, de la Vall de Gallinera, de la Vall d’Ebo i de la Vall d’Alcalà, com també de la resta de la Marina Alta i, de tant, de la Safor.

Ràdio Pego està formada per una gran família i és que pels seus estudis passen cada temporada moltes veus que estimen el que fan i així ho transmeten cada setmana. Ells i elles són l’ànima de l’emissora. Cadascun dels col·laboradors i cadascuna de les col·laborades amb què compta any rere any Ràdio Pego (els que estan i els que han estat).

El cor de Ràdio Pego està composat per quatre persones: les nostres dos locutores, Mapi Doménech qui ens acompanya en llevar-nos del llit amb el ‘Despertino’ i Carolina Ferrer, qui ens porta cada dia, en ‘Tramvia’, les novetats musicals.

Vicent Morera, Carolina Ferrer, Rebeca Bañuls, Mapi Doménech i Sara Garcia


El nostre tècnic, Vicent Morera, l’acompanyant de les vesprades i l’encarregat d’estar a l’altra banda de la peixera perquè tot isca perfecte durant els programes de col·laboració. La periodista, Sara Garcia, qui es fa càrrec d’informar-nos del que passa al costat de casa o quilòmetres més enllà.
 

Pego té una llarga tradició radiofònica, durant els anys 50-60 anys, va comptar amb l’emissora Paz y Bien situada al Convent dels Pares Franciscans. La programació consistia en cançons dedicades, publicitat dels comerços pegolins, informacions esportives, com la retransmissió en directe que encara molta gent de l’època recorda, i d’altres informacions referents al poble, també hi havia programes culturals i religiosos. Eixa ràdio va desaparèixer per imperatius legals. Al maig del 1985 naixia Ràdio Lliure de Pego. En aquell moment, vint-i-cint persones del poble van posar els diners necessaris i, alguns d’ells, el temps que va fer falta, per portar endavant el projecte de Ràdio Lliure. L’emissora va nàixer de la necessitat d’oferir una alternativa, estrictament local, a les grans cadenes comercials de ràdio i tenia com a objectius bàsics la informació essencialment municipal i la cultura des d’un òptica progressista i popular. Ràdio Pego, hereva d’aquella Ràdio Lliure de Pego, en 2017 complirà 25 anys! (Si no ens fallen els càlculs). El seu esperit aleshores i el seu esperit ara és el mateix: ser una ràdio pròxima, diversa, rigorosa en la informació i plural, on caben totes les ideologies, les sensibilitats i inquietuds de la societat. Ràdio Pego és la veu del seu poble, dels pegolins i les pegolines.

L´equip de Ràdio Pego