Punts de donació de sang a la Marina Alta

Dimarts 17 d’abril a Beniarbeig. Al Centre Mèdic, situat a l’Avinguda d’El Verger, 4. Dimecres 18 d’abril a Dénia, a l’Associació Local Creu Roja, situada al carrer Castell d’Olimbroi, 3. Tots dos dies de 17:00 a 20:30h.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i l’AGÈNCIA VALENCIANA DE SALUT continuen fent una crida a la població perquè en època de vacances, però també en el dia a dia, no deixen d’acudir a donar sang. En estos moments les necessitats per ordre i per grups sanguinis són: A+, A-, 0-, 0+

Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana es recorda que és important que la població acudisca a donar sang, per a garantir l’abastiment als hospitals de la província, ja que tots els dies són necessàries 300 unitats.

La sang és imprescindible per al funcionament del nostre organisme. La totalitat dels nostres òrgans funcionen gràcies a la sang que circula per artèries, venes i capil•lars, constituint aproximadament un volum de quatre a cinc litres en una persona adulta. En l’actualitat no s’han aconseguit desenvolupar substituts que permeten prescindir d’este teixit biològic, per això és tan important i necessari l’acte de la donació.

Donar sang no suposa cap risc per al donant, que es troba sota supervisió mèdica qualificada en tot moment. No obstant això, cal reunir una sèrie de requisits:
– Tindre entre 18 i 65 anys, ambdós inclusivament.
– Pesar com a mínim 50 kg.
– Gaudir de bon estat de salut.
– No estar prenent medicació (excepte vitamines i anovulatoris).
– No estar embarassada ni haver donat a llum en els últims nou mesos.
– Ha de presentar el seu D.N.I

Des del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana es recomana que abans de la donació de sang, es procure prendre café sol, té, camamilla, sucs de fruita natural. NO GREIXOS (com a llet, iogurts o mantegues, entre d’altres.)

També aclarixen que les dones amb la menstruació si poden donar sang.

Esta setmana a la Marina Alta es pot DONAR SANG, demà dimarts, 17 d’abril a Beniarbeig. Al Centre Mèdic, situat a l’Avinguda d’El Verger, 4. Dimecres 18 d’abril a Dénia, a l’Associació Local Creu Roja, situada al carrer Castell d’Olimbroi, 3. Tots dos dies de 17:00 a 20:30h.

514 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!