Primera mesa de negociació a l’Ajuntament de Pego

Aquest matí representants de l’administració local i representants sindicals s’han assegut per primera vegada per a abordar diverses qüestions que han de veure amb la reducció de la despesa municipal. La primera mesura ha afectat al col•lectiu de netejadores de col•legis públics. Se’ls ha reduït un 20% de la jornada. El regidor de Personal aposta per exportar aquesta fórmula a aquells treballadors/es que es puga.
S’acaba l’any 2011 i, previsiblement, l’Ajuntament de Pego no aprovarà enguany l’esborrany de pressupost de 2012. No obstant, alguns moviments des de la regidoria de Personal fan pensar que la seua elaboració ja està en marxa. Entre ells, la convocatòria de la primera mesa de negociació entre administració local i sindicats aquest mateix matí per abordar la necessitat de reduir la despesa municipal. Diverses han estat les propostes que s’han posat sobre la taula.

Entre aqueixes, una que ja és un fet, segons confirmava l’alcalde i regidor de Personal i Hisenda, “la reducció d’horari de les netejadores de les escoles”. En la reunió que va mantindre aquest col•lectiu i la regidora de l’àrea, es va plantejar, relatava Carmelo Ortolà, “que s’ha de reduir gasto i només es pot fer d’una forma o d’una altra”. La més dràstica és “reduint el número de persones”, “l’altra és reduint l’horari”. Davant una o altra opció, explicava Ortolà que “majoritàriament, les treballadores van preferir de cara a l’any 2012 reduir el número d’hores”. En aquesta primera mesa de negociació la proposta es presentarà als sindicats perquè “aquests donen el seu vist-i-plau per a dur-ho endavant perquè no es pot continuar en un nivell de gasto d’estes característiques quan els ingressos de l’ajuntament estan ja mermats i per tant, s’han de prendre decisions d’aquest tipus. I aquestes decisions es prenen per col•lectius”, declarava el responsable d’Hisenda i Personal.

Una altra de les qüestions que s’han tractat en aqueixa primera mesa de negociació ha estat “la modificació del complement de destí de la Policia Local de Pego”. Aquesta modificació ve demanant-se per part de la plantilla de la Policia Local des del 1994. Comentava l’alcalde de Pego que en aquesta mesa de negociació “estem reprenent alguns temes de normalitzar la situació d’aquells col•lectius més desfavorits dins l’Ajuntament” i recordava Ortolà ací que “la Policia Local de Pego és la que menys cobra de la comarca”. D’altra banda, també aclaria Ortolà que aquesta modificació del complement de destí de la Policia Local de Pego “no vol dir que vaja a pujar el capítol de gastos”. “Totes les modificacions estan tancant-se sense que suposen un increment de gasto per a l’ajuntament”, asseverava el primer edil.

No negava l’alcalde i regidor de Personal i Hisenda que “per suposat” anava a demanar “a tots els sindicats presents i als partits polítics que d’una forma o altra hem de reduir els gastos de personal en general”. Carmelo Ortolà filava més prim i aclaria que es tractaria de “prioritzar servicis”. I comentava que està d’acord en què hi ha alguns serveis que ha de tenir l’ajuntament “quan hi ha època de bonança, però hi ha servicis que l’ajuntament en èpoques de crisi com esta els ha de reduir”.

Amb aquesta primera mesa de negociació l’Ajuntament de Pego el que vol és “intentar arribar a una reducció d’horaris […] del personal al que se li puga reduir els horaris”, assegurava Ortolà qui també declarava que la voluntat és “evitar una gran escabetxina de tirar gent al carrer”, ja que reconeixia que “tirar gent al carrer té un cost econòmic i l’Ajuntament hauria de pagar tota una sèrie d’acomiadaments el que també fa que s’estiguen gastant una sèrie de diners […] i això tampoc està en condicions d’assumir-ho l’ajuntament”. El que el feia concloure que “la situació no és molt optimista”.

530 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!