Presentació del llibret de la Falla la Font

Quan falten a penes 10 dies per a què s’inicien les festes de sant Josep, la pólvora, el colorit i l’ambient faller ja han començat a prendre els carrers del municipi. El passat divendres la Font presentava el seu llibret, amb Salvador Bolufer i Joan Miquel Almela com protagonistes destacats. L’artista d’enguany, el també pegolí Miquel Toledo, ja ha finalitzat la construcció del monument. L’olor a pólvora i les notes de “El fallero” comencen a prendre possessió del dia a dia a tota la comunitat i en especial en aquells municipis on hi ha falles. A la Marina Alta tres pobles planten monuments: Dénia, Calp i Pego. Precisament el divendres passat per la nit es va presentar a la Casa de Cultura el llibret de la falla i també es va fer entrega, entre els diferents col•legis de la localitat, dels premis del concurs de dibuix i redacció que organitza la falla i patrocina la Regidoria de Cultura, que dirigeix el socialista Rafel Moll.

A l’acte van ocupar un lloc destacat les intervencions de l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela i també del poeta pegolí Salvador Bolufer, encarregat enguany de fer les crítiques per les quals, la falla ja ha rebut el primer premi de poesia satírica que s’organitza a Alzira i en el que participen comissions de tot el territori. Bolufer va explicar la seua crítica i va reivindicar una vegada més la ironia i el sentit de l’humor dels fallers i els valencians per a recordar que hi ha ninots tot l´any que caminen pel carrer.

Per la seua banda, l’artista faller del monument, Miki Toledo, va destacar que la major part de la Falla la Font ha estat moldejada per a l’ocasió i va agrair la confiança dipositada en ell pel president, Filibert, ja que els dos anys que aquest ha presidit la falla l’ha buscat com a artista faller. Toledo també va indicar que l’espai tan gran de La Font sempre afecta a la composició i plantà de la falla.

414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!