Premis escolars per a evitar entropessades

Avui i demà els alumnes de 2n i 3r cicle de primària participaran en les activitats programades per sensibilitzar els estudiants sobre la problemàtica de les barreres físiques i sensorials, experimentant la discapacitat i l´autonomia, de forma individualitzada. Així mateix, els alumnes participaran en els premis escolars de les jornades a través de dos modalitats, una plàstica i l´altra literària, aportant idees sobre el tema de la convocatòria, enguany com evitar entropessades.
Després de molt d´esforç per part de l´equip de treball de l´àrea de Serveis Socials de l´Ajuntament de Pego, la localitat ha aconseguit que enguany els premis escolars d´Accessibilitat al Medi Físic, organitzats per a la Conselleria de Benestar Social i que cada any se celebren en un municipi distint de cada província i a la ciutat de València, se celebren al municipi. Avui i demà són els dies elegits, en sessió de 9.30 a 12.30 del matí i de 3.30 a 5 de la vesprada, per a què els escolars passen per l´experiència de veure´s mancats d´algun sentit o d´alguna part del seu cos i entenguen com se senten aquestes persones.

Simular que els falta el sentit de la vista o que no poden caminar en un medi ple d´obstacles, com és el real, el que trobem quan eixim al carrer, és un exemple de les activitats lúdiques en què participaran els alumnes de 2n i 3r del cicle de primària de tots els col•legis de Pego amb l´objectiu principal de sensibilitzar els més joves sobre els problemes amb què es troba, dia a dia, una persona discapacitada i la falta d´autonomia que això li suposa.

En l´apartat dels premis escolars d´Accessibilitat al Medi Físic, que enguany duen com a lema “Per a evitar entropessades”, els alumnes tenen més feina a fer per a poder optar a una cadena musical amb MP3, a un lot de jocs educatius o a un reproductor de CD, primer, segon i tercer premi, respectivament.

Dos són les modalitats amb què poder participar, els escolars de 2n cicle ho poden fer a través de les arts plàstiques amb un dibuix, un còmic, un collage o un pòster. Els de tercer cicle hauran de composar literàriament una redacció, un conte, un poema o un treball periodístic o d´investigació. Els millors treballs seran seleccionats pels centres per a participar en el concurs.

Però els centres escolars no només elegiran entre els millors treballs presentats pels seus alumnes, sinó que ells hauran de presentar una memòria en què consten les activitats desenvolupades des de l´inici del curs, especificant el projecte curricular, els objectius proposats, etc per a poder optar als dos premis que s´estableixen per província i aconseguir material esportiu, didàctic, lúdic o audiovisual, per valor de 900 euros cadascun d´ells. Un esforç que té com a objectiu estimular i premiar els treballs relacionats amb l´accessibilitat i l´eliminació de barreres arquitectòniques, urbanístiques, de transport i de comunicació.

Des de la regidoria de Serveis Socials s´ha lluitat molt per a tirar endavant el programa d´accessibilitat i haver-ho aconseguit amb aquests premis és una feina que valora la seua responsable, la socialista Anna Aparici.


400 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!