Pluges mol beneficioses per al camp

A Pego s’han replegat des del passat cap de setmana 60 litres/m2 que han estat molt ben rebuts al camp.
La successió de jornades de pluja que estan registrant les comarques alacantines des del dia de Reis ha provocat que els pluviòmetres hagen arreplegat una mitja de 55 litres d’aigua per metre quadrat, la qual cosa duplica la quantitat de precipitació que es considera normal per a Alacant per als mesos de gener i febrer.

la pluja ha estat rebuda amb satisfacció després d’un mes de desembre on a penes s’havien arreplegat 9 litres per metre quadrat. La previsió anuncia que les inestabilitat anirà desapareixent a mesura que avance la jornada de hui per a donar pas a una situació anticiclònica que es prolongarà fins al cap de setmana.

La pluja beneficia especialment a l’agricultura. No obstant, existeix el perill d’un canvi climatològic «ja que si arribaren gelades danyaria greument als cultius de faves i carxofes», A la Marina Baixa estimen que l’aigua beneficiarà al nispro. En el Baix Segura la pluja va resultar positiva per als cítrics que no s’han pogut regar per la salinitat del cabal del Segura, així com el bròquil, la carxofa i el cereal.


En la franja mediterrània van arribar a comptabilitzar-se ahir 360 rajos entre les divuit hores del dilluns i les sis hores d’ahir dimarts. Així mateix, el front fred que ahir va travessar la província va cobrir de neu les muntanyes més altes de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Marina Baixa. Les cimes de la Serra d’Aitana, la Font Roja, Els Plans o Montcabrer es van vestir de blanc, encara que no va succeir el mateix en els cascos urbans, Tampoc es van registrar problemes en les carreteres.

Malgrat que s’anunciaven nevades a partir de 600 metres, finalment la cota de neu va quedar situada al voltant dels 1.000, amb la qual cosa només es van cobrir de blanc les muntanyes més altes de les comarques d’interior.

I tot i que va ploure amb proa 2trellat”, la pluja va deixar en evidència una vegada més les in fraestructures tercermundistas que hi ha en molts llocs de la comarca. A Pego, la llum tornà a anarse’en com sempre que plou, a Dénia van crear problemas en la circulació de distints llocs per la formació de bosses d’aigua. A Ondara i El Verger van caure algunes perdres

Per la seua banda, Calp va ser la localitat de la comarca on més incidents es van produir durant la jornada d’ahir. Diversos carrers van haver de ser tallats i La urbanització del Pla del Mar també va patir inundacions. A Benissa es van registrar 38 litres per metre quadrat, a Alcalalí 38 i a la Vall de Gallinera 25 litres.

I La història es va repetir en el col•legi públic de l’Arenal de Xàbia. Les pluges han provocat que de nou sorgisquen goteres en la cuina i les dependències de professors d’este centre, que es va inaugurar el passat mes de setembre. L’empresa constructora i Ciegsa es van comprometre abans de Nadal a resoldre les nombroses deficiències que presentava el col•legi, entre altres, l’avaria que impedia que funcionara la calefacció i les goteres.229 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!