Plenari ordinari de l’Ajuntament: debat urbanístic i un minut de silenci per la dona assassinada

Durant el plenari es van posar damunt la taula la posició de cada grup davant les consideracions enviades a Conselleria de Territori respecte al Pla d´Acció Territorial tot i no poder aprovar-se eixe i altres punts per falta de majoria absoluta.
Durant la sessió d’ahir del plenari ordinari pràcticament tots els punts de l’ordre del dia es van deixar damunt la taula per a propers plenaris ja que la no presència del regidor d’Obres i Serveis, Pascual Garcia, va fer impossible l’aprovació per majoria dels punts proposat.

De tota manera si que es va aprovar l’adhesió a l’escrit de l´Associació de Veïnes i Veïns del barri de Sant Marcel•lí de València sobre la dedicació d’un carrer del cap i casal al pintor i escultor Remitgi Soler Tomàs. Artista que durant el període de 1942 a 1953 va pintar la capella i retaule de la santíssima Trinitat de l’església del Eccehomo a més d’altres frescos a la Sagrada Família.

Tot i no arribar a aprovar-se el 6é punt de l’ordre del dia, referit a la ratificació de les consideracions de Pla d´Acció Territorial que va ser enviades la setmana passada a la Conselleria de Territori i Habitatge per part de la Regidoria de Medi Ambient. Durant el debat creat al voltant d’aquestes consideracions va haver un posicionament clar de totes les forces polítiques que formen el tripartit. Així el primer a exposar el per què s’havien presentat aquestes consideracions va ser el regidor de Medi Ambient, el nacionalista Pau Folqués, qui va presentar l’escrit el darrer dia en què es podia presentar.

La portaveu del PSOE, Anna Aparici va puntualitzar que el seu grup exigia una aclariment sobre la qüestió de les cotes de muntanya a la que fa referència el punt segon de les al•legacions presentades, ja que la cota que es reflexa, 120 metres sobre el nivell del mar no és el que es va acordar entre tots els partits que integren l’equip de govern.

Sobre aquesta puntualització el regidor de medi ambient aclareix que el Pla d´Acció Territorial és un document de consulta que es deu modificar posteriorment, suposant que això permet fer una futura modificació del presentat per la seua regidoria.

El regidor d´Agricultura, el socialista Andreu Dominguis, en la seua intervenció reforça les tesis de la seua companya de grup, recordant la postura inicial del bloc, que es posicionaren des d’un principi en els 120 metres d’altura, tot i que sembla ser que finalment es va arribar a un acord de diversificació de cotes depenent de la zona muntanyosa a la que es fera referència.

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, el popular Eduardo Síscar, va exposar el seu punt de vista sobre les competències municipal sobre el Pla d´Acció Territorial, ja que creu que les al•legacions presentades no formen part del PAT, perquè els temes que tracten són competència municipal i no de la Conselleria de Territori i Habitatge.

L´Alcalde, el també popular Carmelo Ortolà va puntualitzar i recordar que el que es va presentar per part de la Regidoria de Medi Ambient són consideracions i no al•legacions i les considera una declaració d’intencions.

Per últim, va intervenir el portaveu del Bloc, el nacionalista Joan Carles Cambrils, referint-se a la importància del document remés a la Conselleria pel fet que s’havia creat un debat al respecte. També va defensar la seua validesa front al Pla d´Acció Territorial.

Abans d’acabar el plenari, la portaveu del grup socialista va presentar una moció en contra de la violència de gènere, motivada per l’assassinat de la dona d’origen bolivià que va ser trobada als afores del terme de Pego. Tot i no poder ser aprovada durant el plenari, la moció passarà a l’ordre del dia de la propera sessió. Tots els regidors presents van fer un minut de silenci en record d’aquesta nova víctima.

447 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!