Pepa Fernández elogia la ràdio de proximitat

La periodista, directora i presentadora del programa dels matins del cap de setmana de RNE ‘No es un día cualquiera’ era l’encarregada, dimarts passat, d’inaugurar el curs acadèmic de l’Escola Politècnica Superior de Gandia.
“La ràdio et permet ser tu mateix i això és una cosa extraordinària”, aquesta és alguna de les coses que va explicar la periodista Pepa Fernández, directora i presentadora del programa dels matins del cap de setmana de RNE ‘No es un día cualquiera’ als periodistes que van acudir a cobrir l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2011-2012 del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València el passat dimarts, 18 d’octubre. Opina Fernández que “el valor de l’expressivitat que pot transmetre [la ràdio] la fa molt forta i per això ha aconseguit resistir a moltes competències que les persones més tremendistes deien que l’acabarien matant”.

Pepa Fernández és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Als divuit anys va començar a treballar en la ràdio. Des de 1999 dirigix i presenta en Ràdio Nacional d’Espanya el programa “No es un día cualquiera”, un magazín de cap de setmana que en 2003 va obtindre el Premi Ondas al millor programa de ràdio de difusió nacional. Ha rebut també dos Micròfons de Plata i un Premi especial de l’APEI (Associació Professional Espanyola d’Informadors de ràdio, premsa i televisió), una Antena d’Or, el Premi de Ràdio de Cambio 16, el Premi Periodístic El Cava, el Micròfon d’Or, el Premi de Gastronomia De Cada Dia d’Avisos i el Pica d’Estats. També ha sigut distingida amb el Premi Ondas 2008 a la Trajectòria Professional i el premi Emilio Castelar a l’Eficàcia Comunicativa 2009.

Aquesta professional de la ràdio donava ànims als joves que es decanten pels mitjans de comunicació, especialment per la ràdio. Assegurava Pepa Fernández que “aquesta professió no es pot fer si no estàs enamorat d’ella, si no ets un apassionat de la informació, de la comunicació” i aconsellava als joves estudiants que “si tenen dubtes que ho deixen” i alhora que “si t’agrada, lluita”.

Sobre si l’aparició d’internet ha estat un avantatge o un desavantatge, Pepa Fernández opinava que “ha estat una benedicció”.

Pepa Fernández, tot i que actualment fa 13 temporades que està al capdavant de ‘No es un día cualquiera’ recordava que ella també va “començar en una ràdio municipal, local”. Sobre les emissores municipals declarava la periodista que “són imprescindibles”; “la feina que fan les municipals en el sentit de la proximitat, és una cosa que jo valore molt a la ràdio perquè la gent escolta la ràdio que té més a prop per a saber que està passant al costat de casa; és una feina impagable la que feu”.
442 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!