Pego Viu se suma a “La gran bellotada ibérica”

Pego Viu s’ha unit a la campanya «La gran bellotada ibérica». Tal com ha informat a través de les xarxes socials, està recollint una gran quantitat de bellotes per a prendre part en la iniciativa plantant-les en la comarcai participarà en la primera plantació convocada per al dissabte, dia 30. El col·lectiu ha demanat la col·laboració ciutadana per a ajudar-los en la plantació que tindrà lloc a Fleix, a la Vall de Laguar, a partir de les 10 del matí.

#LaGranBellotadaIbérica és un gran repte col·lectiu per a afrontar l’actual crisi climàtica i frenar la desertificació donant suport a la recuperació dels boscos de la península.

L’objectiu d’esta iniciativa és sembrar 25 milions de bellotes entre l’1 d’octubre de 2019 i l’1 de març de 2020, amb la participació de la ciutadania. Segons s’afirma des de els promotors de l’acció, esta va nàixer perquè el 70% de la península es troba en un alt risc de desertificació i la millor manera de combatre-ho és plantant arbres.


La bellota és l’espècie triada per a esta reforestació perquè, diuen, és la llavor de diferents arbres ibèrics, com el roures o les alzines, i han sigut durant desenes de milers d’anys, l’origen de molts dels boscos peninsulars. A més, s’assenyala que «la seua resistència i gran capacitat d’adaptació a les dures condicions mediterrànies permeten afrontar la possibilitat de frenar la desertificació en la Península Ibèrica».

891 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!