Pego també tindrà retallada docent en 2013/2014

Serà al CEIP Ambra. Davant la mesura, l’AMPA d’Ambra ha reaccionat fent una recollida de signatures de pares i mares. Amb ella se “sol·licita la recuperació de les 25 hores lectives” que suposa la supressió d’un docent. Consegüentment, sol·licita l’AMPA “l’assignació d’una plaça de mestre de primària per al curs 2013/2014, per a poder cobrir totes les necessitats del centre i no perdre l’alt nivell de qualitat que ja tenim i que volem mantindre”.
La setmana passada, en parlar la part reivindicativa de les Trobades d’Escoles en valencià, el president de la Cappev, Jaume Fullana, informava de la supressió de 600 mestres i 99 unitats a tot el País Valencià. D’eixes, a la Marina Alta li corresponen 14 unitats i 41 mestres. A la mateixa Trobada, l’AMPA del CRA de La Rectoria es manifestava amb tres pancartes que expressaven el seu malestar i preocupació per la supressió de dos places docents, una d’educació infantil i l’altra de primària. En elles es podia llegir: ‘El CRA és qualitat. No ens deixeu de costat’; ‘No ens borreu del mapa’, il·lustrat amb un borrador amb el logotip de la Generalitat Valenciana, esborrant al seu pas la carretera de La Rectoria.

Esta setmana, coneixem una supressió més de les 41 que es faran efectives a la Marina Alta el curs que ve. La tenim a Pego, més concretament al CEIP Ambra. El curs 2013/2013 compatarà amb un mestre de primària menys. I és que segons l’Ordre 12/2013 de plantilles d’educació d’Infantil i Primària i, posteriorment, de la Resolució de 2 d’abril de 2013, aquells centres que tenen a partir de 8 unitats de Primària se’ls elimina un mestre-tutor. Ambra compta amb 11 unitats i, per tant, li corresponen 10 mestres-tutors. Això comportarà que un dels mestres especialistes compartisca les seues hores lectives amb una tutoria.

Davant el que això suposarà, l’AMPA d’Ambra s’ha posat en marxa per rebutjar la mesura. Ho està fent amb l’arreplegada de signatures que pretén presentar junt a un document en què se sol·licita “la recuperació de les 25 hores lectives” que suposadament es perden per la supressió de la plaça de primària. Consegüentment, l’AMPA sol·licita “l’assignació d’una plaça de mestre de primària per al curs 2013/20104, per a poder cobrir així totes les necessitats del centre i per a no perdre l’alt nivell de qualitat que ja tenim i que volem mantindre”.




L’AMPA d’Ambra considera que la reducció d’hores derivada de la falta d’un docent suposarà, entre d’altres, “una major dificultat per a formar grups reduïts per a millorar els resultats en determinades assignatures”; que l’alumnat “amb diferents necessitats educatives, que necessite reforços i ajudes puntuals es trobarà amb menys atenció individualitzada, ja que les aules estaran massificades”.

L’AMPA també fa notar que Ambra és l’única escola de Pego que és centre receptor d’alumnat estranger i d’alumnat amb necessitats educatives especials i no veuen lògic “que ens lleven recursos i no ens donen tots els que demanem i creiem necessaris”.

Així mateix, apunten al fet que “hauran de ser les famílies” qui suplisquen, amb esforç addicional, els reforços puntuals i l’atenció individualitzada que no puguen assumir els mestres.
818 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!