‘Pego també tapeja’ des de hui fins diumenge 15 de maig al Passeig Cervantes

Tres dies per assaborir les tres tapes que cadascun dels bars i restaurants que participen a la III Fira de la Tapa de Pego han dissenyat especialment per a este esdeveniment. La tapa tindrà un preu d’1.5€ i la beguda d’1€. Divendres a les 20h., es donarà a conèixer la resolució del jurat a la tapa amb millor presentació i a la tapa amb més qualitat.
La Fira de la Tapa de Pego arriba a la seua tercera edició. Des de les 7 de la vesprada de hui divendres 13 de maig fins les 4 de la vesprada de diumenge 15, el Passeig Cervantes es transforma per rebre a 8 bars i restaurants de la localitat que oferiran, durant el cap de setmana, tres tapes cadascun perquè la gent puga degustar allò que es cuina a l’hostaleria pegolina.
Enguany la III Fira de la Tapa de Pego compta amb la incorporació de dos nous bars, Zorrilla i Cafetí, què «degut a l’èxit de l’any passat» s’unixen a El Moss de Pego, Ca Vicent, Aran Bea, Seven, Vent de Llevant i La Tasqueta, tots ells pertanyents a l’Associació d’Hostaleria de Pego, indicava la regidora de Turisme i Creama, Rosa Maria Ferrer. Tots 8 competiran per obtenir els dos premis que atorgarà un jurat integrat pel cuiner pegolí i tècnic del laboratori de cuina d’Invat.tur, Evarist Miralles, pel director del CDT de Dénia, Pepe Vidal i un altre cuiner pegolí, Adrià Moratal, xef executiu d’un restaurant de la Marina Alta.

Este excepcional jurat, explicava la regidora de Turisme i Creama, té com a tasca «valorar la qualitat, la innovació i la presentació», a més de la combinació de sabors, que presenten cadascuna de les 8 tapes que entren a concurs. Cada establiment participarà amb una tapa de les tres que oferix al públic. Es concediran dos premis: a la qualitat i a la presentació més original. Escoltem també a Ferran Riera i Mònica Miralles.

El premis són simbòlics, és a dir, no hi ha guardó en metàl·lic o trofeu, sinó el reconeixement de la tasca ben feta. Riera assenyalava que és una manera «d’esforçar-se i motivar-se» de cara a l’esdeveniment. Afegia Rosa Maria Ferrer que obtenir un dels dos premis, és transforma en reconeixement i promoció de l’establiment guanyador.

Destacava l’Agent de Desenvolupament Local de Creama Pego, Alicia Carbonell, que la finalitat de la III Fira de la Tapa de Pego «és promoure i dinamitzar el sector de la gastronomia i atraure el turisme de la Marina Alta i la Safor».

José Dominguis, explicava que Zorrilla, després de la participar a la Ruta de la Tapa, han decidit fer el salt i atrevir-se amb la Fira de la Tapa «per a donar-nos a conèixer amb alguna tapa nova i donar-nos a conèixer a més gent».

Les 24 tapes que es podran assaborir des de hui fins a diumenge al Passeig Cervantes es podran combinar amb cervesa (amb i sense alcohol), vi o aigua. Els preus estipulats no varien respecte a les edicions anteriors: 1’5€ per tapa, 1€ per beguda, es trie el que es trie. Això sí, deixaven clar que, al recinte de la III Fira de la Tapa de Pego no se serviran «ni refrescos, ni cassalles, ni colpets».
El Patronat de Turisme Costa Blanca patrocina la III Fira de la Tapa de Pego, organitzada per la regidoria de Creama Pego i Turisme i amb estreta col·laboració amb la regidoria d’Obres i Serveis i l’Associació d’Hostaleria de Pego.

La regidora de Turisme i Creama demanava a la gent que participe en la tercera edició de ‘Pego també tapeja’ «que col·laboren en la neteja de la Fira perquè hi ha moments de molta feina en què s’acumulen plats, gots i tovallons que, si s’acumulen, donen mala imatge a la fira» perquè la finalitat és mostrar allò que és Pego amb tot el seu esplendor.

La regidora de Creama i Turisme, Rosa Maria Ferrer, agraïa la col·laboració de la resta de les regidories que s’han implicat perquè la III Fira de la Tapa siga una realitat, perquè assegurava que «sense la unió de totes les regidories no seria possible que es fera en la qualitat que s’ha fet fins ara».

Els portaveus dels 8 bars i restaurants que de divendres a diumenge estaran al Passeig Cervantes a la III Fira de la Tapa de Pego: Zorrilla, Cafetí, El Moss de Pego, Ca Vicent, Aran Bea, Seven, Vent de Llevant i La Tasqueta, convidaven a acudir «a la gent del poble i a la gent que viu fora del poble també, a què vinguen a gaudir d’esta tercera Fira de la Tapa» i que ho facen recordant «com de bé s’ho van passar l’any passat i les bones tapes que van provar». Avançava Mònica Miralles que «enguany anem a superar-nos». José Dominguis deixava clar que a ‘Pego també tapeja’ «hi haurà un bon servici amb una bona qualitat».

294 Visites

Deixa un comentari