Pego se suma a la xarxa de pobles refugi

Ho fa adherir-se a l’Oficina de Coordinació municipal d’ajuda al refugiat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Les persones interessades en oferir-se com família acollidora ja poden passar per Serveis Socials a donar les seues dades.
El 27 de juny de 2012 l’ONU va parlar per primera vegada de conflicte armat a Síria i reconeixia la guerra civil al si del país. Aleshores el Comitè per als Drets Humans de les Nacions Unides ja va alertar de les atrocitats que estava cometent el règim sirià i l’escalada de violència al país.

És, però, a setembre de 2015 quan la Unió Europea reacciona al conflicte siri després que centenars de milers de persones es veuen obligades a abandonar el país i a passar a Europa per Hongria, majoritàriament. Durant este mes la xifra de persones refugiades de Síria comptabilitzada per Amnistia Internacional supera els 4 milions. En total, més d’11’6 milions de persones (més de la meitat de la població Síria) ha hagut d’abandonar les seues llars des del principi de la guerra civil, segons l’organització internacional.

A principis de setembre el Consell valencià declarava el territori valencià espai d’acolliment per a refugiats i es mostrava disposat a liderar l’acollida i ho feia proposant la creació d’un corredor humanitari. Abans i després d’esta decisió moltes poblacions valencianes s’han oferit com a poblacions acollidores, com a municipis refugi.

De fet, davant els massiu oferiment dels pobles, només ací, sinó també a la resta d’Espanya, la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) ha creat al seu si l’Oficina de Coordinació Municipal per a l’Ajuda al Refugiat. Expliquen des de la FEMP que, a través d’ella es podran articular les iniciatives que les Entitats Locals prenguen en relació a esta matèria i es donarà trasllat als Ajuntaments de totes les mesures que adopte el Govern.

Encara no se sap exactament la xifra de persones refugiades que Espanya haurà d’acollir. Tot apunta, però, que superarà les 15.000.

A la Marina Alta pobles com Pedreguer, Dénia, Gata o Benissa ja s’han afegit a la xarxa de pobles acollidors. Ahir, el regidor d’Estrangeria, José Merí ens comunicava que Pego també donava el pas i s’adheria a l’Oficina de Coordinació Municipal d’Ajuda al Refugiat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

És per això que, davant la dramàtica situació que patixen milers de refugiats que fugen dels conflictes bèl·lics que assolen els seus països, la Regidoria d’Estrangeria ha estat estudiant en quines mesures pot col·laborar l’Ajuntament de Pego, per a ajudar als refugiats que vinguen fins ací.

A l’espera que des de la Unió Europea i des del Govern d’Espanya marquen unes directrius clares l’Ajuntament de Pego disposa dels següents recursos per a poder coordinar, al municipi, l’ajuda a les possibles persones que hi vinguen:

En una primera fase es vol impulsar la creació d’una borsa de famílies acollidores per a allotjar les persones refugiades a les que assistisca Pego. Per això, des d’Estrangeria s’informa que, totes aquelles persones que estiguen interessades ja poden passar per Serveis Socials a donar les seues dades.

En una segona fase, els recursos de l’Ajuntament de Pego per a cobrir les necessitats dels refugiats serien:

1 – El banc d’aliments municipal serviria per a la manutenció d’aquestes famílies.
3 – Els serveis tècnics de Serveis Socials s’habilitarien per a l’assistència jurídica, psicològica, social i per a tràmits administratius.
4 – Es crearia una Borsa de Voluntariat per a l’acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics.
5 – Per a l’aprenentatge de l’idioma es facilitaria l’accés a l’EPA.
6 – Per a l’orientació i intermediació de la formació professional i la inserció laboral contarien amb els serveis de CREAMA Pego.
523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!