Pego s’adherix a la Carta de Compromisos per a la prevenció i seguretat local de la Marina Alta

La proposta suposaria que diversos municipis de la comarca treballaren de forma coordinada en assumptes de seguretat ciutadana, compartint recursos humans i materials de les distintes policies locals. La proposta naix des de les prefectures de policia de Dénia i Xàbia per a compartir recursos, amb l’objectiu de millorar el servei públic cap a la ciutadania, coordinant a més els plans d’emergències i atenent les especials característiques dels termes municipals que conformen la comarca. Carmelo Ortolà proposava que, una vegada consolidat este acord, s’hauria de signar un de similar amb les policies locals de la Safor.

P1330795Hui hi hagut ple ordinari a l’Ajuntament de Pego i el primer punt que s’ha plantejat ha estat el relatiu a l’adhesió del consistori a la Carta de Compromisos per a la prevenció i seguretat local de la Marina Alta. Esta suposa que diversos municipis de la comarca treballen de forma coordinada en assumptes de seguretat ciutadana, compartint recursos humans i materials de les distintes policies locals.

La proposta naix des de les prefectures de policia de Dénia i Xàbia per a compartir recursos, amb l’objectiu de millorar el servei públic cap a la ciutadania, coordinant a més els plans d’emergències i atenent les especials característiques dels termes municipals que conformen la comarca. I per tant, és una qüestió que està passant per tots o, almenys, per la majoria de plenaris de la Marina Alta durant estos mesos.

P1330810L’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Pego, Enrique Moll, explicava que es tracta de «crear una comissió comarcal de policies locals per a poder treballar unes en les altres entrant en els diferents termes», ja que «estem tenint problemes actualment a l’hora de coordinar algunes accions policials quan excedixen de l’àmbit territorial dels nostres termes». Apuntava Moll que «legalment no està regulat», però este compromís servirà per a pressionar a les administracions supramunicipals perquè li donen cos a este tipus de col·laboració d’àmbit comarcal.

P1330801«Trobe que és una cosa productiva i beneficiosa per a la població en general», manifestava Carmelo Ortolà des de Ciutadans de Pego Independents, alhora que recordava que, quan ell estava al capdavant de la Policia Local ja van començar a donar-se contactes per a aconseguir el que ara s’ha consensuat. Coincidia amb l’alcalde en què «ara el que fa falta és donar-li cos legal» al projecte. D’altra banda, advertia que, «a Pego li interessa especialment tancar una altra línia de delimitació que seria la del nord», així que suggeria que «una vegada plasmat este acord i posat en funcionament, seria bo iniciar i tancar un acord semblant amb la policia local d’Oliva i, en general, amb les policies locals de la Safor».

P1330797El punt era aprovat per unanimitat.1239 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!