Pego, Oliva i Beneixama s’unixen per posar en marxa la Ruta del Figatell

El passat 9 de febrer representants de les tres localitats es van reunir a Institut Valencià Tecnològic per al Desenvolupament Turístic per a començar a organitzar l’esdeveniment gastronòmic.
El passat 9 de febrer la regidora de Creama, Turisme i Comerç, Pepa Sendra es va reunir amb els seus homòlegs d’Oliva i Beneixama a l’ Institut Valencià Tecnològic per al Desenvolupament Turístic (Invat.tur), amb seu a Benidorm, per a donar els primers passos d’un projecte gastronòmic conjunt amb un especial interès turístic, la creació d’una Ruta del Figatell, entre estos tres pobles que tenen com a vincle d’unió la llarga tradició en l’elaboració del figatell.
El figatell pegolí gaudix d’un reconegut prestigi. Un producte gastronòmic autòcton que es pot trobar en totes i cadascuna de les carnisseries de la localitat. El figatell s’elabora artesanalment barrejant fetge de porc i una quantitat similar de carn magra de porc. A la barreja resultant se li afegeix julivert, pebre negre, clau i sal, formant una espècie de mandonguilla o hamburguesa que s’embolica amb mesenteri de porc, és a dir, la mantellina que recobreix l’estómac d’aquests animals.

L’elecció d’Invat.tur, com a seu d’esta primera presa de contacte entre els representants de les tres localitats, no és casual ja que Invat.tur és un centre dedicat a la investigació, innovació i tecnologies aplicades al turisme, a tots els àmbits que impliquen turisme, com és el cas de la gastronomia.

A la reunió, a més de la representació municipal i tècnica de Beneixama, Oliva i Pego també va assistir el director d’Invat.tur, Carlos Solsona.


Foto:Aj. Oliva


La Ruta del Figatell permetrà apropar sinergies amb els municipis d’Oliva i Beneixama, poblacions que aposten, com ho ha fet Pego amb la seua Jornada gastrònica de l’arròs bomba del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva i la Fira de la Tapa, per la gastronomia autòctona.
953 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!