Pego mostra la seua cara més solidària exhaurint les entrades per a la Gala del Banc d’Aliments

Fins a la 1.30 passada de la matinada la gent va omplir el teatre municipal de Pego per a no perdre’s ni una de les actuacions que hi havia programades. Els aplaudiments van ser més que sonors en una nit immensament solidària.
Pego va mostrar, de nou, la seua cara més solidària exhaurint les entrades per a la Gala a favor del banc d’aliments que es va celebrar dissabte a la nit al teatre municipal. 500 butaques plenes i al voltant d’un centenar d’artistes pegolins i pegolines que anaven i venien per a estar puntuals a l’escenari i després deixar pas a la resta de grups que van ballar o cantar durant la vetllada. Una vetllada que va durar fins a passades la 01.30 h., però que allí tenia, fidel, a tota la gent que va assistir a gaudir de la gala.

El banc d’aliments, tal i com el coneixem hui va obrir les seues portes a finals de 2012, principis de 2013. Està a punt de fer un any. Tristament, durant este breu període de temps el nombre de persones que mengen gràcies al banc d’aliments municipal no ha parat d’augmentar.
Les persones que acudixen al banc d’aliments, acrediten, documentalment, la seua mancança de recursos. D’altra banda, les 90 famílies que a novembre necessitaven l’assistència del banc d’aliments per a menjar, recullen, cada 15 dies, una cistella bàsica d’aliments (que conté, entre d’altres farina, llet, arròs o tomaca).

Si fem un exercici d’imaginació i pensem el que mengem cada dia, les menjades més bàsiques. Podríem arribar a imaginar-nos el rebost (la despensa) que hauria de tenir el banc d’aliments, diàriament, per a poder donar de menjar a 271 persones, 66 d’elles menors de 9 anys. Això, ens hauria de portar a pensar en l’esforç que hem de fer entre tots i totes, els que encara podem comprar aliments, per a ajudar a què la cistella bàsica que, cada 15 dies, reben eixes 90 famílies, sempre tinga, com a mínim, tots els aliments de la cistella bàsica que li pertoquen.

A que això passe van ajudar cadascuna de les persones que va comprar una entrada de la galai cadascun dels artistes que van participar en la mateixa: les ballarines i ballarins de l’escola d’Eva Morera i Carlos Portes;


els aprenents de ball d’Analia;la Coral i la Rondalla del CEAM,
el pianista Àlex i la cantant Rebeca Mut;
l’Orfeó de Pego;
Blat;
Jaume i Carles Ginestar;
Fernando Alentado ‘Melonet’;
Smoking Soul’s;
La Gossa Sorda;
Nando ‘El Pur’,
Blas i ‘el Manco’i los Niños Cantores.
I les persones que van ajudar a muntar i desmuntar l’escenari, els tècnics de so, Vicent i David, la coordinadora de la Mancomunitat, Ana Frau i la coordinadora de la gala, Ester Bertói les associacions que col•laboren amb assiduïtat amb el banc d’aliments i un llarg etcètera de gent que va fer possible que tot es duguera a terme segons el previst.

L’èxit d’esta gala solidària a favor del banc d’aliments va arrencar aplaudiments molt, molt sonors que van fer tronar el teatre municipal. Així mateix, va deixar més de 200 persones en llista d’espera. Persones a les que els hagués agradat vore la gala. Esta dada fa pensar a l’organització la possibilitat d’organitzar una segona gala enfilant la primavera.


455 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!