Pego ja pot reciclar l’oli usat

Des d’ahir el poble disposa de 6 contenidors per dipositar l’oli que gastem per a fregir. Un oli que si el tirem per la pica de la cuina contamina, perquè un sol litre d’oli abocat al mar contaminaria 1 milió de litres d’aigua. Les gestions de la regidoria de medi ambient han aconseguit que els sis contenidors li hagen costat 0 euros a l’ajuntament. Un sol litre d’oli usat contamina 1.000 litres d’aigua i si aquest s’abocara directament al mar contaminaria 1 milió de litres d’aigua. A més formaria una capa de 500 m2 que provocaria impermeabilitat i com a conseqüència no permetria l’oxigenació de la vida marítima. És per això que des de fa temps es va optar per reciclar aquest oli ja utilitzat a les cuines de casa.

A Pego, després de mesos de negociacions, des d’ahir comptem amb aquesta possibilitat, en sis punts del municipi, per poder tirar l’oli sense que aquest contamine res, ja que com explicava el regidor de medi ambient, el socialista Andreu Dominguis, “eixe oli es pot reutilitzar no només fent sabó, sinó també biodiesel, ja que hi ha fàbriques que el refinen i acaben fent combustible. I hi havia empreses interessades en posar uns contenidors perquè la gent diposite les seues botelles en l’oli fregit ja utilitzat”. Però a més, amb l’oli usat també es poden fer vernissos, espelmes, pintures o adobs, entre d’altres productes.

Els punts en què es poden trobar els contenidors estan al Passeig de Verdales, cantonada del Carrer Santa Cecília amb Carrer Sant Carles, Passeig Reina Sofia, C/ Sant Francesc Peris (a l’altura del musical), C/ Santa Bàrbara (darrere de la caserna de la Guàrdia Civil) i el Pla de la Font”.

L’empresa que ha posat els contenidors és ‘Reciclaje’, procedent de Cuenca. Ella serà la que s’encarregarà d’arreplegar les botelles de plàstic que es dipositen en els contenidors i serà qui transformarà l’oli en biodiesel.

Per al regidor de medi ambient, aquesta iniciativa “és molt bona, en estos moments, perquè el medi ambient s’ha de preservar per eixa part … i a banda eixe oli van a reutilitzar-lo donant-li una eixida a una cosa que estava provocant una certa contaminació en les aigües residuals i problemes en les canonades de la xarxa de desaigües.” Assegurava Dominguis, que si la prova va bé, s’incrementarà el nombre de contenidors a Pego.

452 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!