Pego estudia els projectes a presentar per a poder rebre el que li correspon del Fons d’Inversió Municipal

1.900.000 euros és el que li correspon a Pego del Fons d’Inversions Municipal que destinarà el Govern Central a tots els pobles de l’estat espanyol per a intentar minimitzar la crisi. En l’actualitat s’estan estudiant diversos projectes que l’ajuntament tenia paralitzats i que podrien encaixar en les característiques demanades pel Govern Central. No fa massa el Govern Central donava a conèixer la creació del Fons d’Inversió Municipal, una mesura suposarà una inversió directa en la Marina Alta de 33 milions d’euros. La mesura de l’executiu estatal està dirigida a finançar actuacions urgents en matèria d’obres i sobretot, inversions especialment “generadores d’ocupació”.

Les quantitats consignades per a cada municipi es calculen a raó de 175 euros per habitant i per a calcular el nombre d’habitants de cada municipi s’han utilitzat els cens de 2007. Així, Pego rebrà quasi dos milions d’euros de l’ajuda de l’executiu central, una notícia que, en general ha satifest a quasi tots els partits. Des del PP de Pego, la seua portaveu, Maite Ferràndiz declarava que “en principi per a qualsevol Ajuntament qualsevol quantitat econòmica és postiva, però la postura del PP és claríssima, eixos diners ni van a solucionar el tema de la crisi ni el tema de l’atur”. Així mateix assegurava Ferrándiz que “no veig jo massa llum per a què puguen eixos diners invertir-los en benefici del poble”, referint-se a l’ajuntament de Pego.

Per al PSPV la visió és molt diferent, Andreu Dominguis, com a portaveu d’aquests afirmava que “com a partit socialista he d’estar satisfet de veure que un govern de les sigles del socialisme haja intentat injectar una quantia de diners sumament important com és esta que no paliarà cap crisi però si que ajudarà als municipis a crear ocupació”. I assegurava que la quantia per a Pego “és més que agradable per a intentar fer en estos moments una sèrie d’inversions fonamentades en la creació d’ocupació”.

Per la seua banda, el grup Ciutadans de Pego, a través de Carmelo Ortolà expressava que “és una actuació que considerem de gran importància, una mesura que d’una manera o una altra pot influenciar prou en una economia com és la de Pego”. D’altra banda, Ortolà reconeixia que aquest fons “comporta que els ajuntaments s’han de comprometre a fer una sèrie d’infrastructures destinades a crear llocs de treball i a reactivar l’economia”.

Des del BNV el seu portaveu, Àngel Sendra recolzava la idea que “és una bona iniciativa per tal de donar treball a la gent” i apuntava també que l’ajuntament ja tenia preparats diversos projectes el que agilitzarà la presentació en temps i forma el que es requereix en el Fons d’Inversions Municipal. De cara al Govern Central el Bloc de Pego expressava que “és una idea millor que el descompte dels 400 euros perquè és una ajuda més directa” i criticaven que “la regulació no és la que tocaria” per la desavinença entre el govern central i l’autonòmic.

Entrant en més detalls la regidora d’urbanisme desvelava “hem rebut la notícia amb molta alegria perquè enguany era un any de moltes penúries i en inversions i en obres anaven a ser molt pobres”. Amb aquest Fons assegurava Aparisi que “anem a fer prou coses” i acompanyava a aquesta afirmació amb que “anem a fer coses per al poble, coses que van a veure’s en obres”. Avançava tímidament la regidora d’urbanisme que quasi tot “van a ser remodelacions per al poble en molta mà d’obra”. Detallava Aparisi que va a intentar-se que “siguen obres menudes perquè s’han d’executar en un any” alhora això beneficiarà a les empreses locals perquè podran optar a concursar el desenvolupament dels projectes que es presenten.

394 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!