Pego està adherit per plenari a l’exigència de la construcció del tren Gandia-Dénia

A banda, però, ahir s’adheria al conveni signats pels alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta amb un bureaufax. De fet el consistori pegolí defensa que es faça una parada a la frontera natural de Pego. Carmelo Ortolà no va poder assistir a l’acte de signatura perquè l’organització va canviar l’horari de la cita a última hora. Dimarts llegíem a la premsa comarcal que <
En el saló de plens del consistori dianense, els alcaldes i alcaldesses van firmar la seua adhesió a un document en què reclamen al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infrastructures la firma del protocol que desenvolupe la posada en marxa del projecte ferroviari. La Marina Alta no té connexió per tren cap al nord des què, en 1974, es desmantellara la línia fèrria Dénia-Carcaixent.

La bona notícia d’ahir és que tots els alcaldes comparteixen per escrit la reivindicació, i això li atorga més força a la demanda. I va ser possible principalment perquè el Partit Popular ha abandonat per a l’ocasió l’ús partidista que ha fet del projecte en les últimes setmanes. Cal recordar que la iniciativa d’animar als alcaldes per a exigir el tren va ser anunciada per l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, durant una recent visita a la ciutat del conseller d’Infrastructures, Mario Flores.

Fins fa només uns dies, l’objecte de l’acte hagués estat reclamar-li el tren només a Foment. >> En eixa notícia s’especificava els pobles que havien estat presents i entre ells no apareixia Pego. Per què?

A aquest acte l’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, no va poder acudir per problemes d’agenda, ja que la cita, que inicialment estava prevista per a les 13’30 hores es va retardar, només un dia abans, a la vesprada i Ortolà no va poder ajustar la seua agenda. No obstant, el primer edil assegurava que “Per part de l’Ajuntament de Pego no hi ha cap inconvenient en què es puga fer el tren. Al contrari, l’ajuntament de Pego ja s’ha adherit per plenari i si potser que ens facen una parada a la frontera natural de Pego, a nivell del que és l’Hostal de Sant Jaume o Oliva Nova”.

Tot i l’absència en la fotografia, Pego ja està present en el conveni, en aquest cas, a través d’un bureaufax, ja que explicava l’alcalde l’existència de la possibilitat de signar, a posteriori, per a deixar constància de la posició del consistori, que veu necessària la infrastructura ferroviària. La signatura del primer edil era enviada a darrera hora del matí d’ahir. Malgrat tot, subratllava Ortolà, que l’ajuntament de Pego “no està a favor de què vagen fent històries de què ara signem, després fem una manifestació… sinó que ho facen d’una punyetera vegada, és el que s’ha de dir, perquè esta història que va sonant per ahí des de fa massa temps […] i ja està bé”, sentenciava l’alcalde.

547 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!