‘Pego es vestix de color’ guanya el XXIII Concurs de cartells de carnestoltes

Un indià serà la imatge que anuncie la festa més coneguda de Pego, el carnestoltes i també pinyata. Estes se celebraran 14 i 21 de febrer de 2015. L’obra, de Carlos Ferrer Ibiza, veí de Benissa, va ser elegida entre les 50 propostes presentades.
Ahir de vesprada el jurat del XXIII Concurs de cartells de Carnestoltes de Pego, integrat per l’il•lustrador Josep Ferrer, els pintors, Alexandre Seguí i Filibert Siscar, regidor de Festes, Raül Tamarit, la regidora de Cultura, Alicia Siscar i el gestor cultural, Rafel Ruiz, va necessitar una hora per a triar el cartell guanyador.
Filibert Siscar explicava que enfrontar-se a 50 cartells és una tasca “difícil perquè valores el treball d’expressar, en paper, el carnestoltes, una festa tan boja, tan alegre…” Afirmava que “dóna gust vore com cadascú l’afronta des de formes diferents, fins i tot la tipografia, els colors.. i això és “lo” xulo, vore com un mateix concepte té moltes eixides”. Sobre l’obra guanyadora Filibert Siscar afirmava que “al final ha guanyat color i un cartell que crida molt l’atenció. Està ben executat. És un bon cartell”, concloïa el membre del jurat.


Coincidia Alexandre Seguí en la dificultat de la tria. També estava d’acord amb què, en esta edició, ha guanyat el color. Explicava Seguí que “l’iconografia s’adapta molt bé al carnestoltes i la tipografia també”.
Josep Ferrer explicava el que podem vore al cartell. En ell es “representa el pavó, el titot o l’indià que està a l’escut de la vila, amb molt de color”. Així mateix, ens revelava que el jurat pensa que la imatge elegida, “en gran omplirà les parets de llum”. Josep Ferrer qualificava el cartell de “fresc i alegre” i matisava que “el fet d’aparèixer l’antifaç que aguanta l’indià, en color, li dóna el sentit de la festa del carnestoltes”.Els finalistes de la XXIII edició del concurs de cartells de carnestoltes han estat Daniel Garcia Moragues, de Gandia i Susana Ibáñez Freidía, de Noaín (Navarra).
600 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!