Pego es transforma en riu

Va ser ahir de vesprada, al voltant de les 17h., quan l’alerta taronja per fortes pluges es va complir i, en poc temps van caure al voltant de 70 litres per metre quadrat. En total, ahir Pego va registrar 97 litres per metre quadrat.
Les fotografies i els vídeos que la gent va anar penjant ahir de vesprada a les xarxes socials són espectaculars. En esta ocasió si que es complix la dita de més val una imatge que mil paraules. Les imatges mostren com Pego, en qüestió de segons, es va transformar en una espècie de riu. L’abundant precipitació en un breu període de temps va provocar que els claveguerams no pogueren absorbir tota la pluja i els carrers s’ompliren d’aigua. Una aigua que, per la força de la pluja, corria lliure i sense fre cap als rius i barrancs que van a donar cap a la platja, cap a la marjal.


Font:Pego NaturaFont: Tere Morell


Així, els carrers de Pego pareixien rius i, d’altra banda, els barrancs i rius del terme de Pego es van poder veure, després de molts mesos secs, somrients per les aigües que els negaven.


Font:Raul Alentado


Segons fonts de la policia local, tot i les fortes precipitacions no es van produir incidències ressenyables a la localitat.


Font:Rosa Siscar


Les dades pluviomètriques recollides per l’alumnat del Ceip Carolina Sala indiquen que, ahir des de les 16.30 fins a les 6.15h. d’esta matinada, es van recollir 75 l/m2. A les 11 del matí de hui el registre acumulat era de 96.75 l/m2.
Esta darrera xifra no dista gens de la registrada per la Parròquia de la Sagrada Família. Des del Convent dels germans franciscans ens han informat que ahir es va registrar 97 l/m2. La pluja acumulada els dies anteriors ha estat de 81 l/m2. Així en total, Pego ha registrat estos dies 178 l/m2.
530 Visites

Deixa un comentari