Pego es mou com peix en l’aigua entre el turisme de qualitat i el familiar

Almenys és el que es desprèn de la seua presència a la VI Fira Internacional de Turisme de la Comunitat Valenciana celebrada el passat cap de setmana a la Fira de Mostres de València. Durant la Fira Pego va recollir el certificat com a Municipi de Turisme Familiar i el distintiu de la Q de Qualitat de la mà de la Consellera de Turisme.
El passat cap de setmana Pego va estar present a la VI Fira Internacional de Turisme de la Comunitat Valenciana, una fira important per al municipi perquè la major part de la gent que ens visita arriba des d’algun altre punt del territori valencià. És per això que el nombre d’assistències a aquesta fira coincideix en el nombre d’edicions de la mateixa, sis.

La regidora de Turisme de Pego, Pepa Sendra, destacava eixa jornada de dissabte dedicada al turisme familiar, però, per damunt de tot “la ratificació de l’obtenció de la Q de Qualitat, on se’ns va donar la placa per a l’oficina de turisme per part de la Consellera de Turisme”. Ressaltava també Sendra que l’acte “especial” que es va dur a terme per a l’entrega del distintiu, només tres pobles de la província d’Alacant van obtenir eixa certificació tan esperada, el que indica, per a la regidora de l’àrea “que l’alegria del poble de Pego per obtenir una classificació d’aquest tipus va ser molta”.

Per què dos actes d’entrega de la Q de Qualitat, un a Madrid i l’altre a València? La resposta és que l’entrega realitzada a Madrid durant la celebració de Fitur la va realitzar el Instituto de Calidad Turística “que és qui les atorga i qui fa les auditories”, explicava Pepa Sendra que afegia que l’altra entrega, la de dissabte passat a la TCV, “és part honorífica per part de la Conselleria de Turisme, una el donar l’emblema i segon donar les gràcies a tots els pobles que estem fent que el turisme de la Comunitat Valenciana es destaque per la seua qualitat d’oferta”.

El senderisme i les activitats programades per a tot l’any han estat, de nou, les estrelles de l’estand de Pego i Les Valls, segons confirmava la tècnica de turisme de Pego, Mari Nieves Mayor, qui també destacava la jornada de dissabte, marcada pel turisme familiar, amb l’arreplegada de la certificació a Pego com a Municipi Turístic Familiar, per tercer any consecutiu.

El dissabte 27 de febrer es va desenvolupar per ATURFAM (Associació de Turisme Familiar de la CV) dins de la fira de Turisme de València TCV el Dia del Turisme Familiar, per a promocionar els 17 municipis familiars de la Comunitat Valenciana acreditats per l’Associació de Turisme Familiar de la CV (Pego, Benicàssim, Biar, Bocairent, Calp, Chulilla, Cullera, València, El Puig, Jérica, Moixent, Rótova, Santa Pola, Serra, Vinaròs i Xàtiva).

Des de les 10 a les 19 h van participar unes 200 persones entre pares i xiquets en el joc “Descobreix la Comunitat Valenciana en família” que van recórrer els estands dels municipis familiars, realitzant senzilles proves amb preguntes, on se’ls entregaven un record del municipi. Després de realitzar la prova pels diferents pobles es van sortejar, entre les famílies que van completar la prova, allotjaments de cap de setmana i serveis de visites guiades per a anar amb xiquets.

L’estand de Pego va sortejar quatre estades a quatre allotjaments turístics del municipi acompanyats amb un dinar o sopar a un restaurant de la localitat. El mateix pack que ja se sortejara a Fitur, relatava Mari Nieves Mayor.

Tornant a Pego i Les Valls, però sense deixar el turisme, recordar que durant aquest cap de setmana, més concretament diumenge, es va dur a terme la primera activitat programa per l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls. Una excursió sota el lema ‘Senderisme Familiar: Els nostres avantpassats” que tenia com a base la Penya Forada des de la Vall d’Alcalà. Aquesta primera activitat, confirmava la tècnica de turisme que va estar tot un èxit amb més de 30 participants. En aquesta excursió també va haver un sorteig, que va guanyar una família de València amb dues filles que van poder gaudir d’un dinar a la Font d’Alcalà.

La propera excursió està prevista el darrer diumenge de març, el dia 28. En aquesta ocasió serà una visita guiada pels cirerers en flor de la Vall d’Alcalà i la Vall d’Ebo que de moment ja està demostrant el seu èxit amb una quinzena de persones apuntades. Mayor reconeixia que “esperem tenir prou afluència perquè és el que més crida l’atenció i es que la gent pensa vindre a conèixer la zona i els cirerers en flor”.

Per últim, la tècnica de turisme destaca un nou rècord de visites a la pàgina web de l’oficina de turisme en el passat mes de febrer, que pulveritzava l’anterior, registrat el mes de gener amb 21.000 visites. A febrer van ser 27.000 persones les que van consultar la web www.pegoilesvalls.es per a informar-se sobre la festa de Carnestoltes, indicava Mayor.

499 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!