Pego es concentra contra la decisió de l’Audiència de Navarra

Que dijous passat decidia deixar en llibertat condicional, amb una fiança de 6.000€ els 5 membres de la Manada, condemnats a més de 9 anys de presó per abús sexual. Es va demanar una resposta crítica i una resposta contundent amb aquestes actuacions. És per això que es va reclamar una millor «formació en els temes de violència masclista» per als jutges i les jutgesses.

Divendres de vesprada, a Pego, com en moltes altres poblacions, es va eixir al carrer a mostrar el rebuig per la decisió de l’Audiència de Navarra que decidia deixar en llibertat condicional, sota fiança de 6.000€, els 5 membres de la Manada. La concentració la convocava el grup de Dones Cabal i, tot i ser Festes i haver estat una convocatòria d’un dia per a l’altre, al voltant d’un centenar de persones es concentraven a la plaça de l’Ajuntament per exigir un canvi en la justícia espanyola que estiga al costat de víctima.

Tere Ferrando, presidenta de Cabal expressava que «és insuportable» com es comporta la justícia. I pensava en la «com estarà la xica» que ha denunciat i com, la decisió de l’Audiència de Navarra està dient a les dones que no cal que denuncien, perquè eixa denúncia no tindrà conseqüències per als agressors. I assegurava que «és una vergonya».

Joan exposava que «estos dies escoltarem a gent que dirà que la decisió de traure’ls de presó està d’acord amb la Llei i està d’acord amb els procediments» i és per això que apuntava que «el que ens hem de plantejar és si esta llei, la que tenim, ens dóna justícia i ens dóna empara com a comunitat». I és per això que defensava que concentracions com la de divendres eren necessàries per «reivindicar unes lleis i uns procediments, una manera de funcionar que protegisca de veritat les dones que patixen este tipus de vexacions i agressions variades». En resum, el que es va demanar divendres és «una institució que estiga al costat […], una justícia real i volem una resposta crítica i una resposta contundent amb aquestes actuacions».

Rosa es preguntava si «eixa xica algun dia podrà eixir al carrer amb el cap en alt». «Una persona que sempre estarà oculta, per tant, no podrà ser persona», afirmava. Denunciava les incoherències del sistema que dóna ales a les dones perquè isquen al carrer, perquè denuncien i després, per a què servix amb uns tribunals poc sensibles? I és per això que demanava «una justícia com toca».

José Merí, el regidor d’Igualtat que també va assistir a la concentració i va reclamar una millor «formació en els temes de violència masclista» per als jutges i les jutgesses, ja que fins ara «pareix que la víctima haja de ser víctima per doble jugada. Víctima per ser agredida i víctima per estar exposada a totes les conseqüències que té el sentit de ser víctima».

1330 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!