Pego encara no apagarà les seues televisions analògiques

Ho farà en la tercera i darrera fase del Pla Nacional de Transició a la TDT, que està prevista a partir del 3 d’abril de 2010, ja que Pego rep el senyal analògic del centre difusor d’Aitana. Ara el torn és per aquelles zones que depenen del repetidor del Mondúver i el Desert, a València i Castelló.
Les àrees afectades es guien pels centres de difusió (repetidors), no per delimitacions administratives. El 30 de juny del 2009 es va apagar el repetidor d’Utiel, el 31 de desembre del 2009, avançat al 14 de desembre, el torn és per als centres difusors Desert i Mondúver. Finalment, el 3 d’abril del 2010 en la tercera fase d’apagada analògica (que es podria avançar alguns mesos) comportarà l’apagada dels repetidors Aitana, Javalambre i Torrent. Pego pertany al centre difusor d’Aitana, per tant la seua fase és la darrera.

L’apagada analògica arriba avui a 1,2 milions de valencians i valencianes, afectant a 248 municipis del País Valencia, la majoria en les províncies de Castelló i València.

Així, més d’1’2 milions deixaran de veure la televisió analògica a partir de de hui, quan el Ministeri d’Indústria execute l’ ‘apagada’ del senyal en els projectes de Manresa, Desert i Mondúver dins de la segona Fase II del Pla Nacional de Transició a la TDT.

En tota la Fase II del Pla Nacional de Transició a la TDT es preveuen apagades analògiques de forma progressiva entre els mesos de desembre i gener del 2010 en 2.700 municipis de 13 comunitats autònomes, que afectarà més de 9,6 milions de ciutadans i ciutadanes. Al terme d’esta fase, s’estima que la població acumulada que només veurà la televisió a través de la TDT superarà el 32 per cent.

Esta etapa va començar el 4 de desembre amb el cessament d’emissions analògiques en 16 municipis a Cantàbria, i que va afectar més de 28.000 habitants. Cantàbria, Navarra, País Basc, La Rioja i Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Andalusia, Castella i Lleó, Castella La Manxa, Extremadura, Canàries i Galícia són les autonomies que es veuran afectades pels ‘apagades’ en esta fase.

Per a facilitar el procés, la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació està impulsant actuacions de divulgació sobre la transformació audiovisual. Així, des dels primers dies de novembre i amb un període de dos mesos, s’estan instal•lant punts fixos informatius en 50 ciutats on es produirà el pròxim cessament analògic. A més, distints punts mòbils recorreran 1.042 municipis de 41 províncies on s’atendran consultes i dubtes dels ciutadans.

Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri d’Indústria, més del 85 per cents de les llars espanyoles ja accedixen als canals de la nova televisió digital, mentres que el 99 per cent coneix el nou sistema d’emissió audiovisual, segons l’anàlisi realitzada el passat mes de setembre a partir de més de 21.000 enquestes telefòniques.

Sobre la quota de pantalla, els informes apunten que la TDT ja sobrepassa el 48,5 per cent de la quota de pantalla i supera a les televisió analògica en quasi 19 punts. Així, el ‘share’ de la televisió digital ha augmentat més de 30 punts des de novembre de l’any passat.

D’altra banda, els nivells de cobertura se situen entorn del 98 per cent, mentres que per a aquelles zones on no arriba la televisió analògica i, per tant, tampoc la TDT es facilitaran receptors de satèl•lit perquè puguen accedir als servicis televisius a través d’esta manera. En estos moments, s’han distribuït prop de 1.900 aparells d’este tipus.


458 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!