Pego diu no a la violència cap a les dones

En el Dia Internacional contra la violència de gènere totes les forces polítiques de Pego i gran part de la societat pegolina van eixir al carrer a xiular contra el maltractament cap a les dones. Des de la tercera planta de l’Ajuntament de Pego membres del grup d’escalada del Centre Excursionista de Pego van descendir una gran pancarta sota el títol ‘Ni una dona maltractada a Pego. Denuncia!’, que des d’eixe moment va encapçalar la I marxa contra la violència de gènere fins arribar a la Plaça del Mercat.
Xiulets contra la violència de gènere a Pego en la I marxa contra aquesta al municipi. Eren les 7 de la vesprada quan eixia del Passeig Cervantes aquesta manifestació pacífica, dominada pel color negre, el color del dol per les dones assassinades per les seues parelles o exparelles, 64 en el que va d’any. En el primer tram del trajecte la I marxa contra la violència de gènere va estar encapçalada per la pancarta del Grup de Dones Cabal que des de fa 7 anys ix als carrers de Pego per a denunciar el maltractament cap a les dones.

En arribar a la Plaça de l’Ajuntament, des de l’última planta del consistori pegolí dos membres del grup d’escalada del Centre Excursionista de Pego, van descendir una gran pancarta en la que es podia veure la imatge de la campanya d’enguany en contra de la violència de gènere a Pego, una dona en posició horitzontal en actitud d’estar a punt d’enfonsar-se en l’aigua, al seu costat es podia llegir: ‘Ni una dona maltractada a Pego. Denuncia!’. Des d’eixe moment, la gran pancarta, subjectada per totes les forces polítiques en representació municipal, va encapçalar la marxa fins a la Plaça del Mercat, on es va procedir a la VII Concentració contra la violència de gènere a Pego.

Com ja es fera constar dimarts passat en la signatura del Pacte Social contra la violència de gènere, totes les forces polítiques a Pego, es van tornar a unir ahir de vesprada per a dir no a la violència masclista, PP, Ciutadans de Pego, PSPV, BNV i Esquerra-Pego estigueren presents tant en la marxa com en la posterior concentració en repulsa dels maltractaments cap a les dones.

Després d’encendre els 64 ciris que representen les 64 víctimes mortals del terrorisme domèstic, disposats per a formar el símbol de la dona, Rosa Pons, membre del Grup de Dones Cabal, organitzadores d’aquesta setena concentració contra la violència de gènere, va llegir una carta que no és nova, però sí actual, ‘Avui he rebut flors’, una carta que relata els maltractaments rebuts durant tota una vida en comú, uns maltractaments que van dur a la tomba a l’escriptora de la carta perquè no es va decidir a denunciar el seu home.

El jovent també va voler dir la seua, perquè tot i que semble mentida també hi ha xics i xiques joves que es preocupen per aquestes coses, que volen una vida digna per a totes les dones. Així van llegir un fragment d’un decàleg que ha escrit l’alumnat dels instituts de Jerez. Un decàleg “amb el que volen expressar el seu rebuig contra la violència de gènere i és per això que criden ben fort, t’estime sense violència’.

Elvira Cambrils, professora i escriptora, també va voler expressar el seu rebuig cap a la violència de gènere expressant que “homes i dones estem junts per a què cadascú aconseguisca traure el millor de l’altre. Ni per obligació ni per cap altra raó”. Cambrils també declarava que “els educadors tenim la gran responsabilitat, pares, mestres, autoritats, societat civil, de donar bon exemple als joves perquè el futur està en els joves. Només si des de menuts se’ls ensenya a què homes i dones som iguals, a que ens mereixem una vida digna, en llibertat, que ens mereixem ser estimades com a persones, amb tot el que tenim de bo i de dolent, a què ningú ens pot maltractar, només si els ho mostrem amb la nostra conducta diària, amb el nostre respecte, amb el nostre exemple tindrem un futur esperançador. Perquè sinó, malauradament, el masclisme, que és el responsable d’aquesta infàmia, es reprodueix de generació en generació”.

Després d’aquesta contundent intervenció, La Clandestina va rebaixar la tensió amb una peça musical.

Una peça musical que donava pas a la darrera lectura de la vesprada del 25 de novembre per a dir no a la violència de gènere. Tancava l’acte el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra, reiterava que “no volem més violència agressions”. També parlava Sendra de la importància de l’educació per a donar a conèixer “les nostres filles i fills que la igualtat no és només cosa de les dones, sinó una necessitat irrenunciable de tota la societat”.

Així mateix, el regidor d’Igualtat d’Oportunitats declarava que “cal posar fi a la imposició d’un model de bellesa, d’una manera de ser, de vestir, d’estimar o de viure, perquè totes elles són diferents formes socials de violència cap a les dones”. Sendra manifestava que “volem un model econòmic on no es mantinga la discriminació de gènere en la participació activa i directiva de les empreses”, ja que afirmava que “les dones al món laboral augmenten la producció econòmica i fomenten el consum. Així, la igualtat de sexes és també una necessitat econòmica”. Àngel Sendra també criticava que “el govern autonòmic no destina els recursos econòmics necessaris per a educació, sanitat i assistència. Continua boicotejant la llei integral contra la violència de gènere, que després de sis anys encara no ha desenvolupat”.



767 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!