Pego crea llocs de treball en el mes de gener

La Marina Alta perd 377 llocs de treball al gener i arriba els 15.461 parats. El sector més afectat durant el primer mes de l’any és el de serveis, que suma 345 nous desocupats.
Les dades globals de desocupació a la Marina Alta continuen sent negatives i és que la majoria de les poblacions de la comarca augmenten el nombre de persones sense feina i, sobretot, ho fan les grans ciutats com és el cas de Dénia, Xàbia i Calp. Així és que el nou any segueix amb la tendència negativa de l’anterior en qüestió de desocupació a la Marina Alta. Durant el mes de gener, a la comarca 377 persones van perdre el seu treball i la xifra total arriba de persones desocupades arriba ja a 15.461.

La capital de la Marina Alta encapçala la llista. A Dénia hi ha 4.823 parats, la qual cosa suposa un augment de 66 desocupats respecte a desembre del 2010.
La segueix Calp, on la xifra és de 2. 065 persones sense ocupació, una diferència de 44 desocupats més que al desembre. En tercer lloc, es troba Xàbia, amb 44 nous desocupats, que deixen el global en 2.017 parats.
Més lluny queda Benissa, que arriba als 918 desocupats, augmentat la llista de l’atur en 54 persones.

El municipi que trenca eixa tònica negativa és, justament, Pego. Al nostre poble ha descendit el nombre desocupats en 12 persones, la qual cosa implica que es rebaixa fins als 784 parats.

Però Pego no és l’únic poble de la comarca en el que s’ha construït ocupació durant el mes de gener. És el que més ha creat en eixos 12 nous llocs de feina, però també ha baixat el nombre d’inscrits al SERVEF en poblacions com Beniarbeig, Benimeli, Benigembla, Parcent, Sanet i Negrals i Tormos. Així mateix, hi ha localitats que es mantenen igual, com són El Ràfol d’Almúnia, La Vall d’Ebo, La Vall de Laguar i Castell de Castells.

En quant a sectors, el més perjudicat al gener va ser el de serveis, que va registrar 345 desocupats més i va elevar a 9.324 la quantitat total. De fet, a Pego també és el sector que més aturats presenta, en gener es pujava un i es quedava en 408 parats. Després d’este sector es va col•locar la construcció, amb 3.510 parats. El mateix rànquing té la construcció a Pego, que, no obstant baixa el nombre de desocupats passant de 181 a desembre de 2010 a 173 al mes de gener de 2011. La indústria, en canvi, va marcar un xicotet repunt. En este sector 21 persones desocupades van trobar treball. Contràriament al que va passar a Pego que va pujar, en tres persones la desocupació en el sector indústria, situant-se en 85 parats. A la nostra localitat destaca també el sector de persones sense activitat econòmica prèvia que passa de tenir 94 persones a l’atur en desembre de 2010 a tenir-ne 88 el primer mes de l’any 2011. També s’incorporen al món laboral de l’agricultura dues persones tenint actualment 30 desocupats. El total, 784 persones desocupades a Pego.

Segons estes dades comarcals, Comissions Obreres va insistir en la urgència de buscar mesures que garantisquen la protecció que s’ha perdut en el treball i es fomente l’ocupació entre parats de llarga durada. Per això consideren vital el suport dels Consistoris.

A Pego, l’equip de govern va decidir valorar, en el plec de condicions dels projectes del Pla d’Inversió Productiva, amb la puntuació més alta l’apartat que les empreses dedicaquen a contractació, especificant que un nombre important dels treballadors havien d’eixir de les llistes de l’atur.
401 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!