Pego comptarà amb tota la plantilla mèdica del Centre de Salut

La Directora mèdica de la xarxa assistencial de Marina Salut, Patricia Marzal, va traslladar a l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà i la regidora de Sanitat, Elvira Ciurana, que no hi haurà cap amortització de plaça al Centre de Salut de Pego durant la reunió que van mantindre dimecres passat.
Pego té una altra bona notícia que celebrar. Finalment, no s’amortitzarà cap plaça de metge de capçalera al Centre de Salut de Pego. Ho va confirmar dimecres passat la Directora mèdica de la xarxa assitencial de Marina Salut, Patricia Marzal a l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, la regidora de Sanitat, Elvira Ciurana, el nou coordinador del Centre de Salut de Pego, el Dr. Carlos Juan i la coordinadora del mateix centre, Isabel Climent.

Al Centre de Salut de Pego s’ha donat que, durant uns anys, tres places (dos de medicina general i una de pediatria) han estat pendents de la resolució d’impugnació de les darreres oposicions de trasllat. Una vegada resolta la impugnació, les tres persones que ocupaven eixes places s’han traslladat als seus nous llocs de destí. Una circumstància que produïa tres baixes al centre sanitari pegolí i que va fer saltar els rumors que, una de les dos places de medicina general, no s’anava a cobrir. El que va motivar la sol·licitud, per part de l’Ajuntament de Pego, d’una reunió amb la Direcció de l’àrea de salut de la Marina Alta. Esta reunió és la que va tenir lloc dimecres passat. Una reunió que l’alcalde de Pego definix de “satisfactòria per als interessos dels pegolins”.

En eixa reunió, tant la Directora mèdica de la xarxa assistencial, com el nou coordinador del Centre de Salut de Pego, van confirmar que totes les places ja estan cobertes i, per tant el centre funciona “a ple rendiment”, el que significa, com traslladava Carmelo Ortolà, “la cobertura sanitària continuava estant garantitzada en les mateixes condicions que abans dels trasllats de titulars”.

Comentava el batlle pegolí que la Directora mèdica, Patricia Marzal, va confirmar que sí que s’ha donat un període de temps “més problemàtic” perquè s’estaven buscant persones que compliren el perfil de l’àrea de salut de Pego per a cobrir les tres baixes per trasllat. Així, tenim que el nou coordinador del Centre de Salut de Pego, el doctor Carlos Juan “té una àmplia experiència en atenció d’urgències, ja que ha estat durant 12 anys en les urgències de l’hospital comarcal”. L’altra plaça de medicina general ha estat assignada a la doctora Mireia Zaragozà, especialista en geriatria, tenint en compte que Pego té una població cada vegada més envellida, com reconeixia Ortolà. La plaça de pediatria ha estat assignada a Heidi Rojas.

Estos perfils, van fer pensar a l’alcalde pegolí que “la preocupació que sorgia de la direcció assistencial, era en dotar a Pego […] d’uns professionals amb uns perfils mínim acord amb el tipus de població que ens podem trobar en un poble d’estes característiques”.

Informava també l’alcalde que, després d’haver-se cobert les tres places, a l’Ajuntament no han arribat més queixes de retards en cites o similars derivades de la falta de personal. També comentava que continuaran atents a l’evolució sanitària del centre de salut, tot i que de moment, la resposta de la Direcció de l’àrea de Salut és positiva.
584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!