Pego cedeix 13.500 metres per a la construcció del nou institut

La Generalitat invertirà més de huit milions d’euros en les obres del nou l’IES Enric Valor, que començarà a edificar-se a finals d’any. Durant el matí del passat divendres l’Alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, va comparèixer a la Conselleria d’Economia i Hisenda per a signar davant de notari la cessió dels terrenys on s’ubicarà el nou institut Enric Valor de Pego. Amb això, la construcció del complex educatiu és ja imminent, perquè esta era l’última trava burocràtica que havia d’afrontar l’Ajuntament del municipi per a aconseguir que els alumnes de secundària ocupen unes instal•lacions adaptades a les necessitats actuals de Pego.

En concret, el solar que divendres es va cedir a la Generalitat té unes dimensions de 13.500 metres quadrats i es troba ubicat junt amb el pavelló cobert de la localitat, en el carrer Duanes. Segons el Primer Edil “ara ja podem afirmar que el nou institut és una realitat, ja que les obres es licitaran en uns dos mesos” pel que s’espera que la construcció de les noves instal•lacions comence abans de finals d’any.

El complex educatiu comptarà amb 16 aules per a secundària, a les que s’han de sumar altres sis que acolliran dos línies de formació professional, així com un gimnàs, un trinquet, menjador i vivenda per als bidells. Ortolà ha afirmat que “a canvi de la cessió dels terrenys, Pego rebrà una inversió de 8.052.942’64€ en el nou Enric Valor, amb el que estem parlant que amb només un projecte d’esta legislatura ens estem beneficiant de manera gratuïta de més de mil tres-cents milions de les antigues pessetes”.

A l’acte de cessió de terrenys i elevació a escriptura pública va assistir el Subsecretari Autonòmic d’Economia i Hisenda, José Miguel Escrig. Per la seua banda, el Primer edil de Pego va aprofitar la bona notícia per a criticar a l’executiva del PP de Pego a l´assegurar que “encara que la situació política que s’està vivint en la província em pot apartar d’encapçalar la llista popular a Pego, el govern de la Generalitat està amb mi i volen que siga jo com Alcalde el que realitze la cessió””

Respecte d’això, Ortolà va destacar que hi ha dos maneres d’afrontar el govern municipal de Pego: “el treballar durament dia a dia per a aconseguir les millors inversions per a esta Vila, de les quals ens podem beneficiar tots els pegolins, com està fent este Equip de Govern” o la de “no aparèixer durant quatre anys per l’Ajuntament i, quan s’entra en escena, siga per a accedir a qualsevol preu a una oficina d’urbanisme que els puga servir per als seus tripijocs personals”. “Cada pegolí que trie la seua opció. Mentrestant, i mentres siga Alcalde, continuaré treballant per l’interès i benefici de tots encara que hi haja gent encabotada a posar-me la traveta” ha afirmat Carmelo Ortolà.

En aquest sentit, l’enfrontament al PP pegolí ja és total. De fet, a la presentació de la candidata popular a l’alcaldia de Dénia, Ana Kringe, que es va realitzar el passat dissabte a la capital comarcal, no va assistir l’actual alcalde del PP de Pego, Carmelo Ortolà, perquè segons ell no havia estat convidat per l’executiva del seu partit.

Sí que estava Maite Ferrándiz i el seu home, Carlos Pascual, recolzant les paraules de José Joaquin Ripoll.
447 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!