Pego bull el cap de setmana

Amb el Mercat Medieval, el I Sopar del Porc i la VI Trobada de Boixeteres als que va acompanyar el bon temps.
El bon temps va propiciar el cap de setmana que acabem de passar fos molt animat al municipi de Pego i és que les temperatures primaverals van animar a més d’un i d’una a eixir al carrer i a curiosejar per les parades de la Fira Medieval que hi havia muntades al voltant de la Plaça del Mercat i que inauguraven la setmana de la dona a Pego. No obstant, una bona mostra de la participació de la gent la tenim en les dues activitats al recinte del Mercat Municipal.

La primera va tenir lloc dissabte per la nit. La Falla Plaça i Natzarè promovia, per a celebrar el seu 25é aniversari, el I Sopar del Porc que es presentava, segons la intuïció del coordinador de l’activitat, Pablo Ferrando, “molt bé” perquè hi havia molt d’ambient abans de començar el sopar.

El porc va començar a fer-se a les 14h. “a foc lent” perquè es quedara “tendre i bo”, explicava Pablo Ferrando que, alhora informava que anaven a gaudir d’aqueix suculent porc al voltant de 200 persones.

D’altra banda, indicava Pablo Ferrando que la Falla Plaça i Natzarè ha tingut present els seus 25 anys d’història des de la presentació de les seues falleres majors de 2012. I aquest aniversari continuarà sobrevolant durant la celebració de la Setmana Fallera, a la que estan convidades totes les persones que durant la història de la falla han format part d’ella.

L’altra activitat que també va tenir una alta participació va ser la VI Trobada de Boixeteres a Pego. Divendres de vesprada l’Associació de Boixeteres inaugurava l’exposició de peces de boixet; una mostra de com ha estat de productiu l’any. La seua nova presidenta, Xaro Sendra explicava que allí hi havia dissenys de boixeteres experimentades i de boixeteres novelles. L’exposició es pot visitar fins el dissabte, 10 de març, en horari de 10:30 a 13:00 i de 17:30 a 19:30 h. Està situada al carrer Sant Agustí, 5 de Pego.

Des de l’estiu és presidenta Xaro Sendra, una manera de renovar i de repartir el pes de la responsabilitat entre més d’una associada i és que reconeixia Xaro que el càrrec comporta molt feina i és normal que es canvie cada cert temps.

Diumenge, dia de la Trobada, es van congregar al recinte del Mercat Municipal menys boixeteres que en altres edicions. No obstant, la xifra era abultada, al voltant de 300 boixeteres que van fer boixet, van intercanviar models i experiències, a més de dinar una bona crosta.
454 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!