Pego, amb un 6% d’immigració no comunitària, disposarà d’una Agència AMICS

Aquesta s’inaugura el divendres, 11 de febrer, a les 12 del migdia amb la presència del Director General d’Immigració i Cooperació al desenvolupament, Josep Maria Felip i el regidor de Serveis Socials, Àngel Sendra. L’Agència AMICS està ubicada en el nou edifici que alberga els Serveis Socials de Pego.
Pego inaugura el proper divendres, a les 12 del migdia, a la nova seu de Serveis Socials situada al C/ Ramon i Cajal, 14, un nou recurs per al col•lectiu immigrant no comunitari; es tracta de l’Agència AMICS, un recurs que a la Marina Alta només s’ha activat a Pego i a Dénia, convertint-se així en dues apostes pioneres a la comarca a l’hora de tractar el col•lectiu immigrant.

Les agències AMICS són posades en marxa per la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania amb la col•laboració dels ajuntaments, com és el cas de Pego, per a millorar la integració del col•lectiu immigrant. De fet són oficines locals d’informació, mediació, assessorament i orientació amb la finalitat de posar a l’abast dels immigrants els recursos que l’administració i altres entitats disposen en la matèria. El requisit imprescindible per a poder optar a disposar d’una agència AMICS, l’apuntava la treballadora social encarregada de l’agència a Pego, Xaro Pinto, “ho poden tindre els ajuntaments que tinguen més d’un 5% de població immigrant no comunitària”.

El que ens duu a afirmar que Pego supera eixe percentatge. Però quin és? Xaro Pinto informava que Pego té un 6% de població immigrant no comunitària, és a dir, que no pertany a cap país inclós en la Unió Europea, per tant “estem dins del que són els percentatges normals”. La xifra augmenta significativament si s’uneix la immigració comunitària i la no comunitària, arribant fins el 20%. El que significa que Pego té un percentatge del 14% de població immigrant comunitària, sobretot, anglesos, alemanys, belgues o holandesos, entre altres nacionalitats.

L’Agència AMICS que s’inaugura divendres recolza els serveis que ja s’estaven prestant des de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego. Xaro Pinto manifestava que amb aquesta ampliació de recursos el del que es tracta és de “previndre”, ja que assegura que “és més rentable si intentem, en la mesura que puguem, anar davant dels problemes”. Amb l’Agència AMICS s’inclouran, als recursos ja existents, “unes escoles d’acollida on les persones que venen de fora faran uns cursos d’unes 40 hores sobre cultura i història valenciana a fi de què coneguen el municipi on van a viure”.

La inauguració d’aquest nou recurs és divendres, però com sol passar, Xaro Pinto desvelava que “ja estem funcionant”. D’altra banda, informava que a l’acte d’inauguració estarà present, a més del regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego, el nacionalista Àngel Sendra i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal, el Director General d’Immigració i Cooperació al desenvolupament, Josep Maria Felip. Feia extensible la invitació a acudir a l’acte a tot el poble i, especialment al col•lectiu immigrant no comunitari recordant que “al cap i a la fi este recurs és específic per a ells”.

Finalment la responsable de l’Agència AMICS a Pego posava de manifest que la immigració “és un tema especialment delicat ara […] i pense que que l’Ajuntament porte endavant esta iniciativa és una forma de fer front a un tema que hui està tan candent”. I parlava Xaro Pinto que a l’Estat Espanyol està tornant a produir-se el fenomen de l’emigració i més concretament parlava de “pegolins que estan anant-se’n fora a buscar feina”, per a explicar que “tots volem, allà on anem, tindre la millor acollida”.
412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!