Pego als cupons de l´once

El dilluns 16 d´abril Pego va estar present a tota Espanya de la mà de la Fundació Once. Dades concretes sobre població, localització i extensió territorial, a més de la imatge d´un dels llocs més emblemàtics del municipi, la Plaça de l´Ajuntament amb aquest edifici al fons, és el que els espanyols que compren cupons de l´once coneixeran de Pego. Per segona vegada en tres anys Pego torna a estar present per tot arreu de l´estat espanyol de la mà de l´Once. La primera ocasió va ser el 2004 per a commemorar el 725 aniversari de la Carta Pobla de la localitat, l´aniversari de la seua fundació. Al 2007 ha estat la singularitat de la Plaça de l´Ajuntament i la seua Casa consistorial les que han permès a Pego tornar a estar en portada dels cupons de la Fundació Once.

Una corporació sense ànim de lucre amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones cegues i amb deficiències visuals de tota Espanya, amb 69 anys d´història. Ruperto Ponz Lázaro, director provincial de l´ONCE, va assegurar que eixir dos vegades en aquest breu període de temps és dóna poques vegades perquè l´organització té moltes demandes.

Per a Pego aquest tipus de difusió és important perquè és una manera de donar a conèixer la localitat arreu d´Espanya fàcilment i de manera gratuïta. A més, el dia elegit, el 16 d´abril, Sant Vicent, té una doble significació per als valencians per ser un dia festiu i molt celebrat a Pego. El número de la sort de dilluns passat va estar el 14.095 i va estar guardonat amb 35.000 euros a les 5 xifres encertades. L´alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, agraïa la deferència de la Fundació Once per haver donat el vist-i-plau a l´insert de Pego en el cupó diari.

Ruperto Ponz en la seua intervenció recordava que els cupons de la Once no són un joc qualsevol, sinó que al darrere duen una intensa tasca social d´ajuda a les persones afectades per discapacitats distintes a la ceguera. Amb els ingressos d´aquests cupons l´Once proporciona rehabilitació, educació, treball, adaptacions tecnològiques, entre d´altres.

Un aspecte important pel que estan lluitant a l´once és l´eliminació de barreres arquitectòniques, com acaba d´assenyalar el director provincial de l´entitat. En paral•lel, l´Ajuntament de Pego, des de la regidoria de serveis social, al capdavant de la qual està Ana Aparisi, també ha iniciat una política d´accessibilitat que vol obrir les portes d´urbanisme a la ciutadania.

377 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!