Pego afronta el pagament de 78.000€ corresponents a les liquidacions complementàries de 2011 i 2012 de FCC

Ho fa a través de l’aprovació del 4t reconeixement de crèdit de 2017. Este té un valor global de 95.339€ , però el muntant econòmic més important, 78.000€, està destinat a pagar les liquidacions complementàries d’FCC pel transport del fem des de La Xara fins a la planta de transferències d’El Campello, una qüestió que es remunta a 2011 i que, en general, a tots els municipis de la Marina Alta.

P1330801El ple ordinari de juliol va aprovar el 4t reconeixement de crèdit d’este exercici per valor de 95.339€. Explicava el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, que el gruix de l’import corresponia a les liquidacions complementàries de FCC pel que fa a la planta de transferències d’El Campello. També informava que incloïa les tasques de redacció dels dos plans municipals aprovats durant el mateix plenari, front a les emergències i d’actuació front al risc d’incendis forestals.

P1330807La portaveu popular, Ana Ortolà, demanava a l’equip de govern que explicara exactament a què corresponia el concepte de «liquidacions complementàries de 2011 i 2012».

Explicava Carmelo Ortolà que «quan un camió ix ple de fem de Pego se’n va a la planta de transferències de La Xara. Allí compacten el material dipositat i se l’emporten a El Campello».

P1330803La regidora de Residus, Laura Castellà, va explicar que «allò que va passar en 2011 és que per la crisi des de l’empresa Reciclatge de Residus Marina Alta, on estem tots els pobles de la comarca representats, es va decidir deixar vigent el preu del que ens costava transportar el fem de Dénia a El Campello». Davant esta decisió, «FCC va considerar que el preu de transport era superior i va denunciar la decisió de Reciclatge de Residus Marina Alta reclamant els diners que faltaven». Finalment, «el jutjat li ha donat la raó a FCC i ara tots els pobles de la Marina Alta hem hagut de pagar el que diu la sentència». No obstant, assenyalava l’alcalde, Enrique Moll, estes liquidacions «no repercutixen en el rebut del fem».

D’altra banda, en eixe mateix plenari s’aprovava l’adhesió de l’Ajuntament de Pego a la modificació puntual del Conveni Marc vigent entre la Generalitat Valenciana i Ecoembes. Es tracta d’una modificació anual que actualitza el percentatge de diners que Ecoembes dóna a les administracions públiques per la recollida del paper i cartró i, segons explicava la regidora de Residus, Laura Castellà, també del plàstic. Enguany, la modificació suposa un increment del 10% respecte al 2016, quedant-se en un 40%. Comentava Castellà que «l’única cosa que ha de fer el plenari és ratificar l’acord per poder rebre eixa quantitat pels quilos que reciclem».

1018 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!