Pego adequa la seua ordenança d’ús de l’administració electrònica a la seu electrònica

Esta seu ja està activa a http://pego.sedelectronica.es. L’increment de les noves tecnologies a l’administració local ve de la mà, entre d’altres, d’un dels acords aprovats per unanimitat en el plenari de juny, el referent a la modificació del tipus d’interès de l’operació d’endeutament per al pagament a proveïdors que obliga els ajuntaments a estimular la gestió electrònica.
El passat dijous, el plenari ordinari de juliol de l’Ajuntament de Pego va aprovar, per unanimitat, la modificació de l’ordenança reguladora de l’ús de l’administració electrònica per a incorporar el funcionament de la seu electrònica que apropa l’administració a la ciutadania a través d’Internet i facilitarà la realització d’algunes gestions sense haver de desplaçar-se al consistori.
Així, explicava el regidor del departament de Noves Tecnologies, Carmelo Ortolà, explicava que l’ordenança aprovada definitivament el setembre de 2009, incorpora el funcionament de la seu electrònica, consegüentment, derogant una sèrie d’articles d’eixa ordenança per a adherir-se al model d’administració electrònica de la Generalitat Valenciana. Anunciava Ortolà que “la seu electrònica ja està activada” i ja es poden tramitar diferents gestions.
Compromís avançava el seu suport a la modificació, perquè “introduir les noves tecnologies a l’Ajuntament pensem que està bé, tot i que també pensem que ho fem un poc tard perquè portem uns quants anys i estes coses es podrien haver introduït d’una manera un poc més ràpida […] perquè és una manera d’afavorir la participació ciutadana, que siga tot més ràpid i més visible i que la gent vega que l’Ajuntament és una cosa seua i no quatre parets ací tancades”, manifestava Josep Nadal. Recordava Nadal la proposta que hi ha damunt la taula de redactar un reglament de participació ciutadana que incloga “tot el que tinga a vore amb l’Ajuntament”. Preguntava el regidor de Compromís perquè el nom de la seu està en castellà i “si hi ha alguna manera de canviar-ho”.
El secretari municipal aclaria que la denominació havia vingut arrel del portal de la Diputació d’Alacant, del programa Gestiona que és el que utilitza l’Ajuntament.
El PP també manifestava el seu suport a la modificació de l’ordenança.
El PSOE també es mostrava favorable perquè, expressava el seu portaveu, Raül Tamarit, “tot el que siga dotar de noves tecnologies l’ajuntament és una forma que funcione tot millor en una administració”.

El regidor de Noves Tecnologies va explicar que la lentitud de la incorporació de la gestió electrònica a l’Ajuntament de Pego és degut a que el canvi de gestió habitual de l’administració local a digital “genera molt de problema i per a accelerar-ho haguérem necessitat un servei d’informàtica molt més especialitzat i amb més quantitat de personal que el que tenim i, amb els recursos dels que disposem, anem al ritme que podem”.
424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!