Pego acull dissabte, 19 de maig, la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en bloc

Al Pavelló Cobert ‘Ausiàs March’. A partir de les 11h. començaran les eliminatòries. De 16 a 18h. tindran lloc les semifinals i les finals a partir de les 19h. Bruno Macías, el tècnic encarregat d’equipar els blocs d’esta primera prova i set vegades campió d’Espanya d’escalada en bloc afirma “que marcarà la història de l’escalada”.
L’escalada en bloc és una modalitat d’escalada que consistix, com bé indica el nom, a escalar blocs de roca o de parets artificials que poden ser fins a 8 metres d’alt. No necessita de materials de protecció, ja que es practica amb colxonetes de seguretat per si es produira alguna caiguda. Els blocs presenten el s’anomena ‘problemes’ per a resoldre, tant en l’ascens com en la travessia (horitzontal) .

L’escalada en bloc és una modalitat molt “explosiva”, el que comporta que els escaladors i les escaladores tinguen una gran potència de braços i dits, que són el suport dels esportistes.

la Copa d’Espanya d’Escalada en bloc, està organitzada per la FEDME i Top30 i compta amb la col•laboració de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV), la Federació Madrilenya (FMM) i la Federació del Principat d’Astúries (FEMPA). I podem afegir que a Pego compta amb el Centre Excursionista de Pego que té el seu propi Club d’Escalada amb moltíssims joves escaladors i escaladores.

Segons Lluís Giner, director tècnic de la FEDME, la creació de la Copa d’Espanya d’escalada en bloc partix de dos necessitats: la primera és la de sumar dates al Campionat d’Espanya d’escalada en Bloc, i que estiguen en un àmbit d’ordre i suma de punts i la segona respon a “la demanda del col•lectiu escalador específic de bloc que precisa de les dites organitzacions per a progressar en la ‘performance’ competitiva d’alt nivell”.

Per a Giner són competicions agradables per a l’espectador ja que destaquen pel seu “dinamisme”. Un dels objectius d’esta acabada de crear copa és la de pujar l’interés per l’escalada en bloc i, perquè no, a llarg termini aconseguir que els escaladors en bloc espanyols estiguen al nivell dels de dificultat a nivell internacional.

Bruno Macías, el tècnic encarregat d’equipar els blocs d’esta primera prova de la I Copa d’Espanya d’escalada en bloc i set vegades campió d’Espanya d’esta modalitat, afirma que la competició “serà espectacular perquè voran com pugen els escaladors i les escaladores per presses que són realment diminutes amb moviments molt espectaculars”.

Pablo Téllez, president del Centre Excursionista de Pego i també escalador, reforçava esta idea animant a la gent a què s’apropen al pavelló cobert ‘Ausiàs March’ de Pego “perquè voran com és possible que una persona s’aguante en una mà o com poder escalar de dos cigronets”.

Sobre el campionat en sí, Bruno Macías assegurava que “és un referent nacional, la primera prova que es munta de la I Copa d’Espanya d’escalada en bloc”.
424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!