Pedro Martínez guanya la I carrera de muntanya de Pego

Organitzada pel Centre Excursionista de Pego per a celebrar els seus 40 anys de vida i sota el títol de I pujada al refugi de ‘La Figuereta’. La calor que, a 27 d’octubre, es va registrar va provocar que 4 corredors hagueren de ser atesos per Acció Urgent. No obstant, la majoria del 280 participants van creuar la meta. El primer en 1.33.59. L’organització va destacar la bona resposta dels atletes.
Diumenge de matí, a les 9,30hores, era el dia i l’hora indicats per a l’inici de l’esperada carrera de muntanya de Pego, la I pujada al refugi de ‘La Figuereta’ organitzada pel Centre Excursionista de Pego com a activitat colofó del seu 40 aniversari.

Per a tenir cobertura total sobre el desenvolupament de la cursa, el Centre Excursionista va tenir a la seua disposició l’helicòpter de rescat de la Diputació d’Alacant. Després d’una primera revisió de tota la ruta, este va romandre aparcat al camp de futbol Cervantes on la gent es va poder fer fotos amb ell. Ximo Sala, organitzador de la I cursa de muntanya de Pego va destacar, en acabar esta, que afortunadament l’helicòpter no havia hagut d’intervenir.

I mentre els corredors i corredores cobrien els 18 quilòmetres amb 700 metres de desnivell, amb uns 30 graus a finals d’octubre, la gent que esperava al Passeig Cervantes, els de l’organització culminant detalls i la resta fent-se alguna cosa, s’assabentaven que el primer en arribar a meta estava ben aprop pel so de la sirena que duia un 4L groc.

A l’arribada dels primer corredors a meta es va produir un poc de confusió. Sembla ser que es van equivocar a l’entrar. No obstant això, finalment es va donar com a vàlida l’entrada a meta de Pedro Martínez amb 1.33.59. Este corredor va estar el guanyador de la Botamarges.

Quan ja quasi tots els participants havien passat per la meta, Ximo Sala ens feia una primera valoració, sent esta positiva. Destacava la calor que va fer, el que va provocar almenys la baixa de uns 4 corredors que van tenir “pajara”.

Recordava Carlos Siscar Bay, el comentarista oficial de les curses de Pego, la feina feta pel Centre Excursionista pel que respecta a la conservació i recuperació de sendes.

Els primers de cada categoria van passar per la tarima.