Part de la marjal ja es pot veure amb barca

Un any més la regidoria de Medi Ambient pegolina ha posta en marxa els passejos en barca per la marjal de Pego, una activitat que permet gaudir de la natura d’una manera familiar, lúdica i gratuïta.
No hi ha cap dubte que una de les millors maneres de combatre el sufocant calor de l’estiu pegolí és anar a la marjal a gaudir dels seus paisatges, de la seua riquesa natural i, com no, de la seua aigua cristal•lina caracteritzada per la frescor que li aporten els ullals. Aquesta fórmula tan especial la saben tan bé els pegolins, com els turistes un poc curiosos i, com no, el propi Ajuntament. És per aquesta raó que un any més la regidoria de Medi Ambient pegolina ha posta en marxa els passejos en barca per la marjal de Pego.

El servei es troba en marxa des del cap de setmana passat i estarà actiu, previsiblement fins el 15 d’agost, totes les vesprades a partir de les 16 hores, i fins les 21 hores, tothom que vulga gaudir d’aquestos passejos en barca tan sols haurà d’anar fins a l’afluent del Bullent on es troba situada l’activitat i demanar a la persona encarregada que vol que se li done en préstec una de les barques per poder endinsar-se pel recorregut habilitat a tal efecte. Per als diumenges i festius el servei s’amplia també amb horari de matí: en concret s’obrirà al públic a les 11 hores i fins les 14 hores, per tornar a posar a disposició del públic interessat el servei per la vesprada, que sol ser l’horari que tria més gent per donar el seu passeig en barca pel Parc Natural.

Segons ha informat l’edil pegolí de Medi Ambient, Andreu Dominguis, l’activitat és completament gratuïta però per accedir a ella “la única cosa que es demana és que es respecte l’entorn i el medi ambient, així com les instal•lacions”, i és que cal tenir en compte que l’itinerari per on es pot circular en barca està al bell mig d’un paratge tan privilegiat com és la principal zona humida del País Valencià, catalogada com a Parc Natural per la gran varietat d’espècies animals que anualment trien la marjal per passar la seua temporada d’estiu o bé per viure tot l’any.

En un principi es calcula que l’activitat estarà oberta al públic fins el 15 d’agost, tot i que Dominguis afirma que aquesta data és orientativa ja que depèn de la meteorologia, és a dir, dependria que el bon temps s’allargara més o menys. Segons el regidor de Medi Ambient “si fa mal temps es tancaria abans del que s’espera, així com si es veu que la gent encara sol•licita el servei després del 15 d’agost es podria parlar d’allargar-lo un poc més”.

466 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!