Pacte de confiança entre Pego Viu i l’alumnat de Pego

Este ha nascut fruit de les xerrades que, en commemoració del dia de l’arbre, van dur a terme representants de la Plataforma en les distintes escoles del poble. Asseguren des del col·lectiu que va ser una experiència molt satisfactòria i van a treballar per tornar a treballar amb les escoles.
Divendres passat, 29 de gener, representants de la Plataforma Pego Viu van dur a terme una intensa jornada d’intercanvi a les escoles de Pego. En principi estava previst que acudiren a totes elles, però finalment, la pluja va impedir la visita al CEIP Ambra, que està pendent de realitzar.




Hui, Ràdio Pego ha conversat amb Davina i Eva, les encarregades de les xerrades, i ens han explicat que van començar la jornada a Carolina Sala amb cursos des de 1r fins a 6é de primària. Després van acudir també a Rosalia Bondia i a Sant Antoni.

Amb tots els cursos que van participar en l’activitat les representants de Pego Viu van explicar «en què consistia el dia de l’arbre, què fèiem allí, qui érem nosaltres, com havíem sorgit». A més, van projectar fotografies de les muntanyes pegolines en tres fases distintes: «quan estaven verdes, durant l’incendi i després de l’incendi». A continuació van preguntar a l’alumnat la seua relació amb les muntanyes. Les representants de Pego Viu es van sorprendre perquè, esta última part de la sessió, «va ser més bé una xerrada molt participativa per part dels alumnes». De fet, van poder comprovar que «saben moltes coses sobres les nostres muntanyes».




Pego Viu va traslladar a l’alumnat les pautes que, els tècnics amb que compta la Plataforma, els han recomanat seguir en passejar per la muntanya: «No moure les pedres dels camins; anar sempre per la senda i arrancar floretes per la tija, si és que les volem arrancar» tot i que aconsellen que el millor és abstenir-se d’agafar-ne. Les sessions van acabar amb «una gran pacte de confiança entre ells i nosaltres per a vore una altra volta verdes les nostres muntanyes».




En totes les escoles, en acabar la jornada, es van plantar arbres que, posteriorment, serviran per replantar la muntanya. Ho van fer als hortets escolars amb què compten els col·legis. Ens explicaven Eva i Davina que a Sant Antoni inicialment volien plantar-los per la zona del Calvari, però, l’abundant presència de processionària els va aturar i van decidir plantar-los a l’hortet escolar.




Les representants de Pego Viu es mostraven molt satisfetes amb l’experiència. Descrivien que «l’acollida que va ser espectacular. Ens vam quedar desvanides de la participació dels xiquets i de com s’estimen la muntanya».

Després de l’experiència Pego Viu vol continuar treballant amb les escoles. I de fet, ja està participant, perquè actualment està participant en el Febrer Cultural d’Ambra amb un taller d’elaboració de titelles a partir de material reciclat. I ja tenen en ment reunir-se amb un grup d’estudiants de l’IES Enric Valor de Pego que està interessat en dur a terme alguna activitat sobre les muntanyes al centre educatiu.




La Plataforma Pego Viu aprofitava la conversa amb Ràdio Pego per demanar-li al poble «una conscienciació sobre el que tenim perquè es mantinga i no torne a passar res». Davina i Eva recordaven que Pego Viu «som un col·lectiu de gent prou conscienciada i que anem a fer que tots s’unisquen a nosaltres. Fer eixe pacte de confiança amb el que els menuts es van adherir tan fàcilment», concloïen.

722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!