Oliva es manifesta per a exigir l´execució real de la circumval·lació

Al juliol de 2006 es va crear la Plataforma cívica independent d´Oliva “Circumval·lació ja! Carretera No!” que té com a objectiu aconseguir l´execució de la desviació de la carretera nacional pel centre del municipi i mentrestant exigeixen el desviament immediat dels camions per l´autopista. Avui divendres, 20 d´abril, a les 8 de la vesprada es concentraran a la gasolinera del Rebollet d´Oliva per a procedir a manifestar-se. Pego coneix ben bé el que significa creuar Oliva, l´Alqueria de la Comtesa, Palmera i Bellreguard. Però a més de les cues que suposa travessar aquests pobles, els que hi viuen tenen el problema afegit de haver de creuar la carretera o viure amb el seu soroll. Al juliol de 2006 es va crear a Oliva la Plataforma Cívica Independent d´Oliva “Circumval·lació Ja! Carretera No!” després de produir-se un accident mortal a aquesta carretera.

La gota que va vessar el got. A partir d´eixe greu fet, ciutadans i ciutadanes d´Oliva s´han unit per a exigir que el desviament de la nacional 332 es produisca el més aviat possible. Des que es creara aquesta plataforma s´ha aconseguit que s´escomence a realitzar un estudi informatiu del futur recorregut, fet que el secretari de la plataforma, Fernando Vengut classifica com primordial.

Vengut descriu com a insuportable el viure a prop d´una carretera nacional i dóna dades que ho corroboren. Per Oliva passa una mitjana de més de 25.000 vehicles diaris, un 15% dels quals són de gran tonatge. És per això que a més de l´execució de la circumval·lació, que tardaria a començar-se uns 4 anys, la plataforma cívica exigeix el desviament immediat dels camions per l´autopista per a què el trànsit fóra més fluït i la convivència menys perillosa.

Des de la plataforma s´apunta a un augment de semàfors al llarg de la carretera perquè siga més fàcils per als veïns creuar d´una banda a l´altra de la població, tot i que són realistes i saben que no és una proposta que agrade i tampoc és una solució definitiva.

Des que es va crear la plataforma el dia 20 de cada mes (excepte desembre i març) s´han realitzat manifestacions per a mantenir viu l´esperit de l´exigència. És per això que hui, 20 d´abril es convida i convoca a la ciutadania a unir-se a la manifestació per a exigir una nova circumval·lació que ja ha estat aconseguida a Ondara i que s´està executant a Sueca i Cullera. La manifestació provocarà que durant una hora aproximadament la carretera nacional d´Oliva s´ature.
360 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!