Obrint Camí reconeix la tasca del seu voluntariat en la gala de commemoració dels seus 20 anys

“Les voluntàries i els voluntaris han fet possible que l’associació arribara fins a hui”, assegurava l’actual coordinadora i presentadora de l’acte, Raquel Nadal. Més de mig centenar de voluntaris van pujar a l’escenari per rebre eixe reconeixement en forma de passador. Colourjazz i Trescant van amenitzar la gala.
Obrint Camí ha superat amb escreix la seua majoria d’edat, ja té 20 anys i ho està celebrant amb tot luxe de detall. Dissabte passat ho feia reconeixent la tasca d’un dels pilars fonamentals de l’Associació de persones amb discapacitat de Pego, L’Atzúbia i les Valls, les voluntàries i els voluntaris. Totes les persones que, en algun moment d’estos 20 anys de vida, han dedicat, desinteressadament, part del seu temps ha estar amb els usuaris i les usuàries d’Obrint Camí, compartint coneixements i tallers de tota classe.
La veu a este reconeixement la posava l’actual coordinadora de voluntariat, Raquel Nadal. Afirmava que “hem organitzat aquest acte amb molta il•lusió […] sobretot per a enarborar i agrair a totes aquelles persones que d’alguna manera han fet possible que l’associació arribara fins on estem”. Assegurava que “als voluntaris i a les voluntàries són als que més tenim per a agrair-los”.
El copresentador de la Gala, Àngel Mas, va fer repàs pels inicis d’Obrint Camí. La primera pedra, les inquietuds de la treballadora social, Xaro Pinto. L’any 1993 naixia l’associació “amb la realització d’un estudi de títol ‘Accesibilitat i barreres, una qüestió actual’ i l’execució d’un curs de capacitació de voluntariat”, completa Raquel. Obrint Camí s’inscriu oficialment en el registre d’associacions un any més tard, el 1994. Serà, però, el curs 1998 – 1999 quan Obrint Camí realment s’active, “gràcies a la implicació d’un nombrós grup de joves preparats i amb molta voluntat”.

Des d’aquell moment ha plogut molt i ara, Obrint Camí, pot anar amb el cap ben alt pel carrer presumint de l’important nombre de voluntaris amb què compta, “amb moltes ganes de lluitar i de fer d’Obrint Camí, una associació amb moviment, plena de vida i amb ganes de trencar barreres”.

Actualment Obrint Camí compta amb 22 voluntaris assidus i 12 usuaris que lluiten per conscienciar que “tots som iguals, però diferents”. Les edats d’uns i d’altres són diverses, el que fa una combinació de voluntariat equilibrada. El jovent ha aportat digitalització i, consegüentment, presència a les xarxes socials. També la possibilitat de realitzar respirs i passejades. La serenitat ve de la mà del voluntariat adult.
L’actual presidenta, Elvira Tomàs, va intentar dirigir unes paraules a l’auditori. Li va ser difícil perquè, confessava amb veu tremolosa: “estic molt emocionada”. Finalment, aconseguia agrair “la col•laboració de la gent que va començar fa molts anys i continua i, també, a tota la joventut que hem tingut i tenim. A tots en general, voldria expressar el que sou per a l’associació i el bé que feu”.

Més de mig centenar de persones -i no estaven totes- pujaven a l’escenari per a rebre un passador en commemoració de la tasca realitzada, voluntàriament, per a Obrint Camí en algun moment dels 20 anys de vida de l’associació de persones amb discapacitat de Pego, L’Atzúbia i les Valls.També es feia menció especial a l’actual secretari, Pepe Trotonda ‘El Tito’ o, prèviament al president fundador d’Obrint Camí, Enrique Moll.Les formacions musical pegolines Colourjazz,
i Trescant,
que posaren la nota musical a la gala commemorativa dels 20 anys d’Obrint Camí, dedicada a reconèixer la tasca del seu voluntariat.

496 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!