Obrint Camí realitza un «experiment social» en el Dia mundial de les persones amb discapacitat

Ha estat a la font de la Plaça de l’Ajuntament. Hi han creat una teranyina envoltant la font en la que hi han deixat fulls en blanc perquè la gent pogués contestar a la pregunta: «Què és per a tu la discapacitat?». L’Associació de persones amb discapacitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls s’ha mostrat molt contenta per la participació de la gent.

Dissabte 3 de desembre, es va commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat. Una celebració que es va iniciar l’any 1992 i que en 2016 s’ha centrat, internacionalment, en promoure els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles necessaris per a aconseguir el futur que voldrien les persones amb discapacitat, i en destacar el paper que duen a terme estos objectius recentment establerts en la construcció d’un futur més inclusiu i igualitari per a les persones amb discapacitats.

15220041_1035679019876773_8213860833243367941_nCoincidint amb esta fita, a Pego, l’Associació Obrint Camí va decidir celebrar el Dia de les persones amb discapacitat realitzant un «experiment social», com han vingut a anomenar la iniciativa. En què va consistir? En teixir una teranyina al voltant de la font de la Plaça de l’Ajuntament amb uns cartells on es plantejava: «Què és per a tu la discapacitat?». I van deixar fulls en blanc perquè la gent pogués deixar la seua resposta.

Per a l’Associació de Persones amb Discapacitat de Pego, l’Atzúbia i Les Valls ha estat una agradable sorpresa comprovar com la gent ha participat activament en la iniciativa perquè, asseguren que, en anar a desmuntar la teranyina, «ens hem trobat amb moltíssimes respostes». Un fet que agraïxen «a tot el poble per la seua generositat i les seues ganes de col·laborar amb qualsevol cosa».

Des d’Obrint Camí han explicat que «esta teranyina no simulava sinó les diferents barreres que les persones amb discapacitat es troben dia a dia per poder desenvolupar una vida “normal”» i han certificat que des de l’associació «seguirem lluitant perquè totes i tots tinguen els mateixos drets, siguen Dis-capacitats o no», perquè, com han pogut comprovar llegint moltes de les respostes rebudes, «la Discapacitat sols està en la nostra ment».

 

1425 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!