Obres contra les inundacions a la carretera del Verger


El treballs consistiran a col•locar una canonada d’1,20 metres de diàmetre que tirarà l’aigua a la Marjal i evitarà les habituals inundacions quan hi ha pluges.
El cabal del Barranc dels Sèquies, a Pego, travessa la carretera del Verger (CV-700) i, quan la pluja és abundant, arriba a negar una de les principals vies d’accés al municipi. És més, en dies d’intenses precipitacions, la carretera del Verger a Pego pateix talls en la circulació per raons de seguretat, ja que resulta impracticable per als conductors de vehicles. No obstant, pareix que estes molèsties tenen els dies contats.

L’empresa encarregada d’executar les obres de la urbanització Penya Roja, Fadesa, ha negociat amb la Conselleria d’Infraestructures fer les canalitzacions d’aigües residuals des de Penya Roja fins a la depuradora i, també reconduir el cabal del Barranc de les Sèquies. Aquest projecte millorarà l’accés al municipi, ja que deixaran de formar-se els tolls que fan impracticable la via.

Les obres consistirien a col•locar una canonada d’1,20 metres de diàmetre per a canalitzar l’aigua que discorre pel barranc en cas d’intenses pluges. D’aquesta manera, el cabal d’aigua del barranc anirà a parar a la Marjal de Pego.
La intenció és que les canalitzacions que condueixen fins a la depuradora igual que la canonada per a reconduir el cabal del Barranc de les Sèquies vagen per davall del vial per a evitar unes obres més costoses si s’executaren per damunt de la carretera del Verger a Pego.

No obstant, la Conselleria de Territori encara no s’ha pronunciat sobre la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), aprovada en ple, per a reordenar la urbanització de Penya Roja. Al febrer del 2004, l’equip de govern, va aprovar construir 500 vivendes més a canvi de preservar les zones de major valor i crear més zones verdes.

De fet, l’Ajuntament de Pego ja hi ha previst, en els pressupostos d´enguany més d’un milió d’euros d’ingressos per llicències en la urbanització de Penya Roja malgrat que la conselleria encara no ha donat el seu vistiplau al projecte.

386 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!