Nit de Jazz a Pego

L´associació cultural Ateneu 2000 ha organitzat, dins les seues activitats culturals per a dinamitzar la societat pegolina, un concert que oferirà Colour Jazz. A partir de les 10 de nit de dissabte el teatre municipal s´omplirà d´una música caracteritzada per la improvització i per la riquesa melòdica, arrodonit per la veu de Cristina Blasco. Pego té un cap de setmana amb actes culturals que apropen ritmes que són difícils de sentir per aquest poble com és el cas del jazz. La iniciativa de l´Associació Cultural Ateneu 2000, formada per un ampli ventall de gent vinguda de diferents sectors laborals i ideològics, ha estat organitzar una “nit de jazz a Pego” que permetrà a tots els pegolins i pegolines veure a Colour Jazz, un quintet composat per contrabaix, piano, bateria, trompeta i la veu de Cristina Blasco. Aquesta activitat s´engloba entre altres que promou l´Ateneu 2000 que actualment ja té 7 anys.

Musicalment el jazz naix de la combinació de tres tradicions: l´autòctona estadunidenca, l´africana i l´europea. La comunitat afroamericana del sud dels EEUU desenvolupà la seua expressió musical a través de la improvització creativa sobre el material que li proporcionaven les músiques religioses i seglars pròpies portades d´Àfrica, la tradició instrumental de les orquestres estadunidenques (sobretot les bandes militars) i les formes i harmonies de la música europea.

El preu de l´entrada al concert de Colour Jazz té un cost de 10 euros tot i que Ràdio Pego està fent una sèrie de preguntes al voltant del jazz amb la finalitat de regalar fins a 10 entrades a les persones que encerten alguna d´elles. Aquesta activitat té preu d´entrada perquè l´Ateneu 2000 per a realitzar altres actes necessita autogestionar-se, com a explicava per a Ràdio Pego Pepe Camps, un dels membres d´Ateneu 2000.
420 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!