Neteja del Barranc de les Mondes


Un mes s’espera que duren els treballs de neteja dels nou quilòmetres de barranc, que va des de les rodalies de la carretera de Pego a Sagra fins al riu Racons. L’actuació l’està duent a terme la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en col•laboració als treballs de neteja de barrancs que ha dut fins ara la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura de l´Ajuntament de Pego.
Dilluns passat van començar els treballs de neteja del barranc de les Mondes, al terme municipal de Pego. Des de feia anys que en aquest barranc no s’intervenia el que ha provocat que plantes salvatges, arbres, arbustos i grans pedres s´hagen apoderat del seu llit, deixant-lo impracticable en alguns trams. Aquesta situació ha dificultat els treballs que en moltes zones deuen realitzar-se a mà, i no a màquina.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha decidit executar les tasques de neteja del llit del barranc de les Mondes, en col•laboració amb la Regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de Pego. Des del consistori pegolí, les regidories de Medi Ambient i Agricultura ja han netejat diversos barrancs del terme municipal, mitjançant el PAMER, un programa per a treballadors desocupats, per a la realització de tasques relacionades amb la millora de l’entorn natural.

L’actual neteja era necessària per a evitar, en cas de pluges torrencials, inundacions. La grava que s´obtinga de les roques que es netegen del llit del riu serviran per a regenerar alguns trams de platja de Dénia, unes platges que en alguns casos necessiten una intervenció urgent.

Nou són els quilòmetres pels que discorre el barranc, que comença a la carretera entre Pego i Sagra i mor al riu Racons. Les tasques de neteja duraran al voltant d’un mes davant l’abandó que ha patit el barranc fins ara.
353 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!