Nadales populars cantades a 4 veus per l´Orfeó de Pego

El 25 de desembre, el dia de Nadal, per a arrodonir la jornada, l´Orfeó de Pego oferirà el seu tradicional concert de Nadal a les 10 de la nit a l´Esglèsia Nostra Senyora de l´Assumpció. Nadales valencianes, alemanyes o sudamericanes de caire popular, composen el repertori de l´Orfeó.
El Nadal sense la música es quedaria coix. Com arreplegarien els més menuts les estrenes si no pogueren anar casa per casa cantant nadales? Tot i que aquesta tradició no té la mateixa força que fa uns anys, no s´entendria que es perdera per sempre per falta de repertori nadalenc. Cançons populars que ens relaten la història de Betlem i altres llegendes relacionades amb el naixement de Jesús es recullen en el cançoner valencià, castellà, alemany, sudamericà, nordamericà… i un llarg etc, perquè les festes de Nadal són celebrades a pràcticament tot el món, és una història universal adaptada a cada lloc.

Això és el que es vol reflexar en el repertori, de procedència variada, l´Orfeó de Pego, per tal de recordar, recuperar, ampliar i apropar el cançoner popular. Una de les funcions, afegides, del Concert de Nadal.

25 persones cantant a 4 veus mixtes en l´escenari privilegiat que és l´Esglèsia de Nostra Senyora de l´Assumpció de Pego el 25 de desembre… amb una reverberació excepcional que dóna solemnitat als timbres dels cantants.

Però l´activitat de l´Orfeó no es queda en aquest concert, ja que, dos dies abans, el dissabte 23 de desembre es desplacen a Xàbia per a intercanviar experiència i escenari amb el conjunt coral Ars Nova, un grup de joves que el proper curs tornaran la visita i tots els pegolins i pegolines podran gaudir de la seua actuació. A més, el 26 de desembre oferiran part del concert de Nadal a la Residència Sant Joan de Déu perquè els ancians també puguen gaudir de les veus del cor pegolí.

El repte no s´atura per a la gent que composa l´Orfeó de Pego perquè al mes de febrer participaran en la I Trobada de Cors de la Comunitat Valenciana. Per tant, l´estímul de les actuacions a d´altres localitats està assegurat. S´intercanvien experiències i coneixements amb altres grups que tenen les mateixes inquietuds artístiques. El mateix director animava la gent a unir-se al conjunt coral.

El concert serà el dilluns 25 de desembre a les 10 de la nit a l´Esglèsia de l´Assumpció.


824 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!